Mulți oameni sunt într-o continuă căutare de noi modalități interesante de fumat pe care să le pună în aplicare în timpul liber sau chiar alături de prietenii lor. Una dintre cele mai vechi metode care a cucerit o lume întreagă constă în folosirea narghilelei, un dispozitiv cu o istorie bogată, folosit de mai bine de o mie de ani. Comparativ cu alte popoare, narghileaua a apărut recent în România, fiind îndrăgită și apreciată la adevarata sa valoare.

În prezent, multe persoane vor să-și cumpere o narghilea pe care să o folosească drept metodă de relaxare după o zi obositoare de muncă sau drept mijloc de divertisment alături de prieteni, în momentul în care se întâlnesc după o perioadă îndelungată în care nu au mai petrecut timp împreună. De asemenea, acest instrument de fumat vine la pachet cu o gamă variată de arome care să se potrivească perfect cu cât mai multe preferințe, indiferent de cât de pretențios este utilizatorul.

7 pași care trebuie să se respecte în folosirea corespunzătoare a narghilelei

1.     Amestecarea conținutului de tutun cu aromele

Cei care folosesc pentru prima dată o narghilea, pot lua în considerare folosirea melasei ca aromă pentru a mai diminua din intensitatea tutunului, care poate fi neplăcut pentru începători. De asemenea, este important să se încerce un număr cât mai vast de variante de arome, pentru a-i fi mai ușor utilizatorului să identifice care aromă se potrivește cel mai bine cu gusturile sale.

2.     Amplasarea tutunului în creuzet

În partea superioară a narghilelei se află un vas de dimensiuni potrivite, din ceramică, special conceput pentru tutun. După ce este umplut, se recomandă presarea sa pentru a fi cât mai uniform și cât mai aplatizat cu fundul vasului.

3.     Acoperirea vasului cu o folie de aluminiu

Vasul în care a fost presat tutunul trebuie să fie acoperit cu o folie de aluminiu rezistentă, care să fie atent strânsă în jurul marginilor. Cei care folosesc folie de aluminiu standard, pot lua în considerare folosirea unui strat dublu pentru o eficiență ridicată.

4.     Așezarea vasului deasupra corpului narghilelei

După ce au fost îndeplinite cu succes toate condițiile anterioare, este nevoie ca vasul să fie amplasat deasupra corpului narghilelei, pentru a se conecta cu întregul corp al instrumetului de fumat. Este nevoie, de asemenea, sa se potriveasca perfect, astfel încât să se închidă etanș.

5.     Găurirea foliei de aluminiu

Folia de aluminiu plasată în partea superioară a vasului în care se află tutunul trebuie să aibă mai multe găuri de aer, care pot fi realizate cu ușurință prin intermediul unei scobitori sau a unei agrafe.

6.     Aprinderea cărbunilor

Deasupra foliei de aluminiu se pun cărbunii special creați pentru narghilele care au fost aprinși și încălziți anterior. Trucul pentru o senzație cât mai plăcută și cât mai de durată este să se amplaseze cărbunii pe marginea vasului ceramic, pentru că, dacă sunt așezați chiar în mijloc, vor arde cât mai repede tutunul.

7.     Folosirea propriu-zisă a narghilelei

După ce au fost parcurși tot acești pași, utilizatorul poate începe să folosească dispozitivul. Este recomandat să se lase tutunul la încălzit 3-5 minute, pentru o aromă mai plăcută și mai puternică.

Prin urmare, persoanele care îți doresc să aibă o narghilea, trebuie să țină cont de sfaturile și etapele folosirii sale pentru a se bucura de o experiență de fumat în întregime plăcută și de neuitat. coral