A început sezonul vacanțelor iar bagajul pentru călătorie trebuie să fie complet, util și compact. Mulți, fie iau un bagaj prea mare, plin cu lucruri pe care nu le vor folosi decât în proporție de 30% la destinație, fie iau un bagaj prea mic și au nevoie să facă cumpărături suplimentare odată ajunși acolo. De aceea, este important să știi să faci o selecție riguroasă a lucrurilor pe care ai nevoie să le iei cu tine, în funcție de mai mulți factori. Atunci când îți alegi hainele și accesoriile de pus în bagaj, trebuie să ții cont de destinație, de activitățile pe care urmează să le faci acolo, de vreme și, nu în ultimul rând, de grosimea și greutatea hainelor.

Iată câteva reguli care te vor ajuta să îți faci un bagaj folositor și ușor de cărat.

  Urmărește site-urile locale pentru prognoza meteo, care au o precizie mai mare față de site-urile generale, și alege haine în acord cu vremea. Însă nu exagera cu variantele.

  Numără zilele pe care le vei petrecere la destinație și creează-ți câte două ținute pentru fiecare zi. Astfel vei avea vestimentația organizată și nu vei mai fi nevoită să faci efort de imaginație acolo.

  Ia-ți cu tine piese basic pentru purtare zilnică. Nu trebuie să-ți lipsească din bagaj tricourile din bumbac simple, rochiile lejere, pantalonii scurți și fustele preferate. Dacă nu ai exact ce îți dorești, poți alege rochii de vară de aici https://www.fashiondays.ro/g/femei-/imbracaminte-rochii. Iar dacă mergi la mare, nu uita de rochiile pentru plajă.

  Optează pentru piese din materiale subțiri, de preferat din țesături care nu se șifonează sau care își revin ușor după ce despachetezi. Bumbacul, inul, mătasea sunt materiale perfecte pentru vară, care nu ocupă mult loc în bagaj. Astfel vei putea să adaugi mai multe în geantă. Însă vei avea nevoie de un fier de călcat la destinație, pentru ele.

  Nu aglomera troller-ul cu accesorii supradimensionate. O poșetă versatilă, de dimensiune medie, este suficientă pentru a purta lucrurile necesare în plimbările din vacanță. Iar în ceea ce privește pantofii, categoric ai nevoie de confort. Așa că te poți limita la o pereche de adidasi Nike de dama, suficient de versatili pentru a fi purtați atât cu pantaloni, cât și cu rochii, și o pereche de flip-flops relaxați.

  Adaugă lucrurile esențiale de îngrijire corporală. Nu îți lua cu tine toată colecția de parfumuri, creme de față și loțiuni de corp. Alege doar câte un produs, de obicei un parfum cu note citrice sau florale, care merge de dimineața până seara, și o cremă cu factor de protecție UV.

Cu un bagaj organizat corect nu vei duce lipsă de nimic la destinație și nici nu vei căra prea multe lucruri grele după tine.

  coral