Uneltele de grădinărit, echipamentul de lucru și alte accesorii pentru diferite lucrări trebuie să fie depozitate într-un loc special amenajat, atunci când nu le folosești. Acel loc este magazia, iar din acest motiv existența unui astfel de spațiu este o necesitate în orice gospodărie.

Construcția unei magazii nu este un proiect foarte complicat, așa că te poți ocupa singur de această operațiune. Înainte de a trece la treabă, trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate echipamentele necesare, iar noi îți spunem care sunt acestea.

Bormașină electrică

Dacă ai optat pentru o magazie din lemn – care este cel mai ușor de construit – grinzile, stâlpii de susținere și panourile din lemn trebuie să fie foarte bine fixate, cu ajutorul șuruburilor. Pentru a putea folosi șuruburile, este nevoie de găuri de fixare, iar în acest sens vei avea nevoie de o bormașină. Folosind burghie potrivite, vei putea da ușor găuri în piesele de lemn, indiferent de grosimea acestora.

Dacă nu ai o astfel de sculă în gospodărie îți recomandăm gama de bormașini de la Masif, care include o serie de modele ce ți-ar putea fi de folos și în alte proiecte.

În cazul de față, e de preferat o bormașină dotată și cu capete de înșurubare, pe care o poți folosi atât pentru găurit piesele din lemn, cât și pentru a le fixa ulterior cu șuruburi.

Fierăstrău

Elementele din lemn trebuie aduse la dimensiunile dorite, evident după ce ai efectuat măsurătorile de rigoare, cu ajutorul unei rulete sau al unui metru de tâmplărie. Apoi, după ce ai însemnat locul ce marchează dimensiunea exactă, trebuie să te apuci de tăiat.

Pentru această operațiune ai nevoie de un fierăstrău, iar noi îți recomandăm și în acest caz varianta unei scule electrice. E adevărat că poți face treabă și cu fierăstrăul manual, însă cel electric este mai ușor de manevrat și te ajută să îți termini treaba mult mai rapid.

Betonieră

Chiar dacă este vorba de o dependință a locuinței, este de preferat ca magazia să aibă o pardoseală solidă, care să reziste cât mai mult în timp. Varianta cea mai potrivită este pardoseala din beton, iar pentru a obține un amestec omogen, ai nevoie de o betonieră.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi ingredientele necesare în cantități potrivite, iar betoniera le va amesteca mult mai bine decât ai face-o tu cu o simplă lopată.

Capsator electric

Vei avea nevoie de o astfel de sculă pentru a fixa foile de carton bituminat pe acoperiș sau bucățile de vată minerală, în cazul în care vrei să asiguri și termoizolația magaziei.

De asemenea, există și capsatoare electrice special concepute pentru a bate cuie, iar un astfel de echipament este la fel de util în construcția unei magazii.

Aparat de sudură

Dacă preferi tabla sau panourile metalice în locul lemnului, un aparat de sudură îți va fi foarte util pentru fixarea materialelor. Nu e nevoie de un dispozitiv sofisticat ci de un aparat de sudură care folosește electrozi înveliți.

Acesta este cel mai des utilizat tip de sudură, iar aparatele din această gamă pot fi folosite în orice gospodărie, chiar și de către cei mai puțin experimentați.

Pistol de vopsit

Odată construită magazia, trebuie să îi conferi și un aspect plăcut la vedere, care să se încadreze în peisaj. Pentru aceasta, este nevoie de aplicarea unui strat de vopsea, iar operațiunea este mai simplă dacă folosești un pistol de vopsit.

Acest echipament asigură o vopsire uniformă, rezultat la care este mai dificil să ajungi dacă folosești o pensulă obișnuită.

Dacă unele din aceste echipamente sunt acționate pneumatic, vei avea nevoie și de un compresor care să genereze sursa de energie, adică aerul comprimat.

În cazul sculelor electrice, trebuie să ai acces la o sursă de alimentare, care poate fi o priză sau un generator. De asemenea, dacă îți dorești mai multă mobilitate, poți folosi scule  electrice cu acumulatori.  

Sursa foto: Unsplash coral