Pentru părinți nu există bucurie mai mare decât să își vadă copiii fericiți. Iar fericirea acestora constă, de cele mai multe ori, în lucruri mărunte, simple, cum ar fi o plimbare în parc, câteva zile petrecute la bunici sau joaca în fața blocului. Însă ce te faci când copilul intră în casă iar hainele sale sunt pline de pete de iarbă? Este una din desele provocări cu care se confruntă părinții, însă, din fericire, există câteva remedii simple pentru asta. Iată cum scapi de petele de iarbă de pe haine.

Cum scapi de petele de iarbă de pe haine

Vara ieșim mai des pe afară, la iarbă verde, ne plimbăm prin parc sau pe la munte, iar hainele copiilor se murdăresc mai des de pet de iarbă. Este o mare provocare pentru părinți, pentru că iarba verde, crudă, poate fi foarte greu de scos de pe haine, dacă este bine impregnată în țesătură și nu se curăță imediat.

Oricât de bun ar fi detergentul tău de rufe, nu vei reuși să scapi de ele de la prima spălare. Ei bine, pentru asta există o soluție foarte simplă, care funcționează foarte bine și îndepărtează perfect petele de iarbă de pe țesături. Este foarte important să știi că nu trebuie folosit amoniac sau vreo soluție degresantă, pentru că pata și culoarea verde se vor fixa în țesătură și nu vei mai putea scăpa de ele.

Trucul simplu și eficient

Cum scapi de petele de iarbă de pe haine cu câteva ingrediente pe care sigur le ai în casă? Iată de ce ai nevoie:

oțet alb

o jumătate de lămâie

două lavete curate, albe, din bumbac

Cum trebuie să procedezi?

Primul pas este să pui una dintre lavete pe interiorul hainei, exact sub pată, după care îmbibă pata în oțet. Tamponează pata cu ajutorul unei alte lavete curate și albe și lasă oțetul să acționeze pentru aproximativ o oră. După ce a trecut timpul, freacă ușor pata, de la exterior spre mijloc, cu ajutorul unei jumătăți de lămâie. Repetă operațiunea până când pata dispare, după care pune haina în mașina de spălat. Vei vedea că cei scăpa rapid de pată, fără prea multe bătăi de cap.

Alte trucuri simple care te ajută să scapi de petele de iarbă de pe haine

Înmoaie zona murdată cu apă caldă și pune câțiva stropi de detergent lichid de vase. Freacă ușor cu un burete fin în sens circular, pentru a nu se scămoșa haina, după care  pune imediat haina la spălat cu detergentul tău obișnuit la 70 de grade Celsius.

O altă metodă este să combină o parte apă cu o parte alcool sanitar și să freci imediat pata de iarbă, mai ales dacă aceasta este albă sau este de culoare deschisă, pastelată. În cazul hainelor colorate, spirtul nu prea este recomandat, pentru că poate decolora hainele.

De asemenea, atenție mare și la clor. Acesta se folosește, la fel, numai pe hainele albe din țesături rezistente precum bumbacul sau inul. Materialele mai delicate ar putea fi distruse de aciditatea clorului.

Atenție! Evită să folosești uscătorul de rufe până când petele nu sunt îndepărtate complet. Un nivel ridicat de căldură aplicat pe o pată existentă o va face permamentă. Cel mai bine e să fie uscate pe sârmă, în bătaia vântului. coral