Toate motocoasele sunt dotate cu un sistem de pornire numit demaror, insa care in limbaj popular este mult mai cunoscut sub numele de "sfoara". Avand in vedere ca aceasta este una dintre piesele cele mai supuse uzurii, dar si ca rolul pe care il joaca este unul esential, acela de a porni propriu-zis motoutilajul, este de la sine inteles ca demarorul trebuie protejat.

Tocmai din acest motiv, in continuare iti vom prezenta cateva sfaturi de la unul dintre cei mai cunoscuti producatori de astfel de echipamente din lume.

Este vorba despre germanii de la Stihl, iar modelul de motocoasa ales este FS 55. Acest motoutilaj usor si simplu de manevrat este ideal pentru asigurarea ultimului retus, in cazul lucrarilor de intretinere a terenului si peisajului.

Modelul Stihl FS 55 are o capacitate cilindrica de 27,2 cmc, o putere de 0,75 kW si 1 CP, un volum al rezervorului de 0,33 litri si o greutate de numai 4,9 kilograme. El este dotat cu un cutit pentru iarba cu 2 taisuri si are o lungime totala de 170 de centimetri.

In ceea ce priveste snurul demaror, motocoasa trebuie manevrata cu maximum de grija, pentru a evita deteriorarea sa timpurie. Iata, in continuare, cateva mentiuni din manualul de utilizare al modelului Stihl FS 55:

  • Pentru pornirea in siguranta a motoutilajului, acesta trebuie asezat in pozitie orizontala, fara ca unealta taietoare sa atinga solul sau orice alt obiect. Cu mana stanga, trebuie sa apesi echipamentul ferm pe sol, fara a atinge parghia de acceleratie, parghia blocatoare si tasta de oprire, in timp ce cu mana dreapta tragi de demarorul motocoasei;
  • In cazul variantei cu Ergo Start, dupa prima treapta sesizabila trebuie sa tragi rapid si puternic, iar in cazul variantei fara Ergo Start – incet si uniform. In orice caz, demarorul motocoasei nu trebuie tras pana la capat, intrucat exista pericol de rupere;
  • Indiferent daca echipamentul pe care il detii este sau nu dotat cu Ergo Start, demarorul nu trebuie lasat sa revina de la sine. In schimb, el trebuie condus in sens invers directiei de tragere, astfel incat snurul sa se infasoare corect;
  • In cazul in care motoutilajul nu porneste, este posibil ca de vina sa fie parghia clapetei de soc, care nu s-a asezat in pozitie corespunzatoare, inecand motorul. In aceasta situatie, ar putea fi necesar sa tragi chiar si de 10-20 de ori de demaror.

Asa cum spuneam si mai sus, demarorul motocoasei se numara printre componentele supuse uzurii, chiar daca utilizarea lor s-a facut in conformitate cu instructiunile din manual. Alte astfel de piese includ uneltele taietoare, piesele de fixare pentru acestea, aparatoarele, ambreiajul, filtrul, bujia etc. In cazul in care ai nevoie de piese de schimb, poti apela cu incredere la magazinul online Roco Piese.

In oferta acestuia, gasesti zeci de modele de demaror pentru motocoasa, compatibile cu utilaje Stihl, Husqvarna, Kawasaki, Robin si Ruris. Acestea au preturi pornind de la mai putin de 10 lei, iar unele sunt disponibile cu reduceri semnificative.

coral