Hanoracul este piesa vestimentară prevăzută cu o glugă călduroasă, două  buzunare laterale  încăpătoare  sau unul tip cangur, este extrem de practic, plăcut, călduros şi confortabil. Hanoracul  bărbătesc a depăşit graniţa care îl localiza doar în aria ţinutelor sport.

Noile tendinţe în modă permit o vestimentaţie îndrăzneaţă, casual, care combină  nu doar tricoul sau bluza mulată, cu un hanorac, ci chiar şi  o cămaşă sport. Astfel, hanoracul tinde să fie purtat cu aproape orice, mai puţin cu  o cămaşă elegantă sau o pereche de pantaloni din stofă, deşi ţinutele extravagante pot tinde şi spre acest tip de combinaţii vestimentare. Hanoracul bărbătesc nu trebuie să fie neapărat în tonuri neutre, ci poate tinde cu îndrăzneală spre culori tari, puternice şi variate. 

Cum se alege un hanorac?

În primul rând, este recomandat ca hanoracul, fie cu fermoar sau închis tip pulover, să fie fabricat din fibre naturale, care permit o purtare comodă şi sănătoasă. Pentru ca un bărbat să se încadreze tendinţelor, sunt de evitat modelele cu imprimeuri foarte stridente sau cu personaje celebre din desene animate, acesta fiind totuşi un palier copilăros-adolescentin. Se recomandă alegerea hanoracelor uni sau cu un mix de tonuri ale aceleiaşi  culori. Modelele de hanorace bărbaţi pe answear.ro (https://answear.ro/k/barbati/imbracaminte/bluze-si-hanorace) oferă fiecăruia posibilitatea de a alege varianta potrivită stilului său vestimetar, dar şi diferitelor contexte din viaţa sa.  Hanoracele închise, tip pulover,  se vor potrivi foarte bine cu un tricou sau cu o bluză cu mânecă lungă, fiind  recomandate în special în ţinutele de zi cu zi. În cazul în care se merge la un antrenament de sport sau într-o drumeţie, modelul cu fermoar este mult mai practic şi mai comod. Hanoracul va fi ales pe măsura potrivită. Purtarea unui hanorac prea mare conferind un aer mult prea neglijent, iar hanoracul prea strâmt fiind inutil şi dificil de purtat.

 

Cum se poartă un hanorac?

Odată ales, din materiale de calitate şi modelul dorit, hanoracul va face parte din garderoba unui bărbat, pe care o va  îmbogăţi cu o piesă foarte permisivă în ceea ce priveşte  realizarea unora dintre cele mai variate, originale  şi interesante ţinute. În primul rând, hanoracul se va potrivi foarte bine unei ţinute strict sportive, putând fi asociat cu o pereche de pantaloni de trening şi cu adidaşi sau bascheţi. Un hanorac subţire, cu fermoar şi buzunare laterale, va forma un look lejer şi degajat, cu o pereche de blugi sau pantaloni reiaţi. Pe ANSWEAR sunt puse la dispoziţie o multitudine de modele, astfel că fiecare îşi poate găsi hanoracul preferat.  Hanoracul poate fi purtat şi într-o ţinută pentru vreme mai rece, în combinaţie cu o pereche de cizme sau bocanci. Aspectul urban va fi asigurat prin purtarea hanoracului cu jachete din piele sau blugi, cu un cojoc sau cu o geacă de ploaie, gluga fiind purtată , obligatoriu, pe deasupra.   Pentru cei mai îndrăzneţi, combinaţia hanoracului cu o cămaşă pare foarte atrăgătoare. Deşi nonconformistă, ţinuta impune pentru o astfel de ţinută,  alegerea unei  cămăşi sport, eventual din denim.

coral