Șeful ANAF, Lucian Heiuş, spune că Fiscul se bazează pe reclamații pentru a prinde profesorii, coafezele și manichiuristele care nu își declară veniturile.

Reamintim că în  în luna iulie vor începe ample acțiuni de control ale ANAF pe diferite domenii. Heiuș se așteaptă ca sesizările să fie făcute la un  număr unic de telefon, unde clienţii nemulţumiţi de diverse servicii, să facă plângeri, iar inspectorii vor face verificări acolo unde sunt solicitate aceste plângeri, scrie Hot News. 

„Este posibil orice. Este firesc să fie, la un moment dat, controale peste tot. Noi avem un telefon unic cu care suntem sesizați cu tot felul de lucruri. Suntem sesizați și cu profesori care dau meditații. Întotdeauna mergem când suntem sesizați. O să fim sesizați la fel: că i-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare. De obicei, sesizările astea sunt la nemulțumirile clienților. Obținem informații referitoare la munca la negru din sesizări pe care le fac foștii angajați. Ești obligat să te duci în control. În momentul în care cineva îți face o reclamație, trebuie să te duci", a declarat şeful ANAF pentru sursa citată. 

„Orice sumă de bani care se mişcă deja printr-un cont lasă urme şi este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF”, a mai precizat Lucian Heiuş.

coral