Cazurile uşoare de coronavirus vor fi tratate la domiciliu, iar la spital vor ajunge doar persoanele care au forme severe ale bolii.

Infecţia cu noul coronavirus are de cele mai multe ori simptome uşoare sau moderate, fiind asemănătoare cu o gripă sau răceală. Vârstnicii şi persoanele cu afecţiuni existente deja sunt cele mai expuse, iar majoritatea au nevoie de internare în spital.

Chiar dacă suntem infectaţi cu virusul Sars-CoV-2 putem să facem activităţi normale în casă, dar e foarte important să păstrăm distanţa faţă de membrii familiei şi să nu ieşim afară. Ideal ar fi să ne autoizolăm şi să purtăm mască de protecţie, în special dacă avem bătrâni în casă.

Nu luaţi medicamente fără să consultaţi medicul

Autorităţile recomandă celor care au simptome specifice de coronavirus să se autoizolele cel puţin 7 zile la domiciliu, iar dacă în casă locuiesc şi alte persoane autoizolarea să dureze minim 14 zile.

E foarte important să contacăm medicul de familie, dar şi Direcţia pentru Sănătate Publică din judeţ, iar dacă simptomele se agravează să apelăm numărul de urgenţă 112.

Ce este bine şi ce nu e bine să faci dacă ai simptome de coronavirus

Medicii din Franţa au descoperit la un moment dat că dozele prea mari de Ibuprofen ar putea agrava simptomele. Francezii au recomandat înlocuirea Ibuprofenului cu paracetamol pentru reducerea febrei şi a durerilor de cap.

Doza recomandată de paracetamol în cazul virozelor este la adulţi de 1 g la fiecare 4-6 ore, iar cea maximă este de 4 g într-un interval de 24 de ore.

E foarte important ca această doză să nu fie depăşită. Cel mai important lucru e totuşi să apelăm medicul de familie în cazul unor astfel de simptome, deoarece de acolo vom primi cel mai important sfat.

Un alt aspect important este legat de consumul de alimente bogate în minerale şi vitamine, în special fructe şi legume proaspete, ori sucuri sau supe naturale.

Sursa: monitorulcj.ro coral