Raed Arafat a făcut un anunț important pentru români. Şeful DSU a spus cum vom sărbători Crăciunul şi Revelionul anul acesta.

Raed Arafat a declarat, vineri, în cadrul conferinţei de presă de la Ciolpani, cum vor petrece românii de Crăciun și Revelion. Şeful DSU a explicat că în funcţie de situaţia epidemiologică, autorităţile vor decide dacă vor fi sau nu restricţii de sărbători.

Cum vor sărbători românii Crăciunul şi Revelionul

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că în acest moment nu se pronunţă în privinţa modului în care vor fi sărbătorile de iarnă, pentru că este mult prea devreme. Însă, Raed Arafat a dezvăluit că în perioada 10-15 decembrie autorităţile vor decide dacă vor fi sau nu restricţii de sărbători. 

Citeste si: O nouă amenințare pentru România! A apărut o nouă tulpină Covid! Octavian Jurma trage un semnal de alarmă

„Depinde cum evoluăm.

Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme.

Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia.

Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a declarat şeful DSU în cadrul conferinţei de presă de la Ciolpani.

Chir dacă rata de vaccinare din România este foarte scăzută, autoritățile au decis să mai relaxeze restricțiile. Astfel, de luni, 22 noiembrie,s-au deschis toate şcolile din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.

  coral