Slim, skinny, conic sau relaxat sunt tipuri de blugi bărbați. Ne poate suna familiar atunci când vedem aceste stiluri pe etichete, dar nu știm întotdeauna cu ce corespund.

Ce tip de blugi să alegi în funcție de corpul tău? Care este diferența dintre blugii slim sau skinny? Dacă este greu să te decizi, nu ești singurul, cu atât de multe oferte este ușor să ai îndoieli.

Tipuri de blugi bărbați: cum să alegi în funcție de corpul tău

Blugii au fost creați în secolul al XIX-lea de proprietarul magazinului Lévi Strauss și unul dintre clienții săi Jacob W. Davis.

Jacob a cumpărat țesătura denim de bumbac de la Lévi Strauss. A proiectat blugii, iar pentru a-i face mai rezistenți, s-a gândit să-i întărească cu cusături duble și nituri.

Odată ce acești pantaloni au fost creați, Jacob W. Davis i-a prezentat ideea lui Lévi Strauss și cei doi s-au asociat pentru a realiza pantalonii. Deși în istorie numele care sună este cel al lui Levi Strauss, Jacob W. Davis a avut un rol fundamental în inventarea blugilor pentru barbati.

Blugi bootcut

Primii blugi creați în 1870 au intrat în această categorie, „blugi bootcut”. Au apărut ca haine de lucru pentru muncitorii din minele de cărbune și alte meserii, cum ar fi fermierii și pescarii, care obișnuiau să poarte cizme.

Aveau țesături din denim de bumbac și nituri puternice pentru a rezista muncilor grele fără rupere. Blugii bootcut sunt mai subțiri în zona coapselor și se evazează de la genunchi până la picioare. Punerea lor este ușoară, deoarece materialul, fiind mai puțin strâns, se mulează ușor.

Blugi relaxați sau largi

Acest tip de blugi bărbați au o potrivire lejeră pe fese și coapse și apoi se îngustează la genunchi. Sunt potriviți pentru bărbații care au o construcție lată.

Un alt tip de blugi care se lipesc mai mult în zona picioarelor poate fi enervant dacă sunt folosiți mai multe ore. Pe de altă parte, blugii relaxați sunt mai comozi, fără să pară „baggy” la prima vedere.

Blugi cu croială dreaptă

Blugii tăiați drept sunt cei mai clasici. Potrivit pentru aproape toate tipurile de fizic. Sunt blugii „wildcard” pe care fiecare bărbat ar trebui să-i aibă în garderobă. Se îngustează ușor sub genunchi, dar sunt confortabili.

Blugi slim fit

Slim înseamnă subțire, așa că acești blugi bărbați sunt subțiri și strâmți, totuși, dar sunt mai puțin strâmți decât blugii skinny.

Blugii subțiri arată bine pe bărbații cu picioare subțiri, deoarece definesc bine silueta, dar fără a fi prea strâmți în jurul coapselor. Sunt blugii perfecți de combinat cu pulovere, tricouri sau cămăși mulate.

Blugi skinny

Acești blugi sunt cei mai strâmți, arată aproape ca o a doua piele sau ca o pereche de colanți. Nu se potrivesc oricui, întrucât sunt foarte strâmți.Chiar fiind foarte strâmți, sunt oameni care, după ce îi încearcă, optează pentru varianta blugilor slim întrucât sunt mai comozi.

Blugii skinny se combină bine cu hanoracele și tricourile și sunt mai buni pentru iarnă, vara, deoarece, fiind atât de strâmți, pot fi călduroși.

Blugii skinny au detractorii lor și fanii lor care sunt în general printre publicul adolescenților.

Blugi conici

Acești blugi „conici” sunt puțin mai largi în talie și coapse (fără a fi extralargi), apoi se îngustează ușor de la genunchi până la glezne.

Sunt potriviți pentru a fi purtați confortabil cu pantofi de sport, hanorace sau haine casual. Blugii conici funcționează bine pentru bărbații care au o talie și coapse mai late, deoarece nu sunt la fel de strâmți în aceste zone.

Blugi hip hop

Sunt blugi bărbați mai largi, inspirați de muzica hip hop, confortabili și fresh, deoarece materialul nu se lipeste de piele. Acesti blugi sunt potriviți pentru bărbații cu corp larg, deoarece fiind largi nu marchează picioarele sau abdomenul.

Dar și dacă ești un bărbat slab și vrei să porți un look casual ai acești blugi ca opțiune. Dar reține că îți vor da un efect de „sac” deoarece sunt destul de largi.

Blugi rupți

Acest tip de blugi bărbați nu are nicio legătură cu forma, îi găsești de la foarte strâmți skinny, cu croi drept, slim. Blugii rupți sunt cei care au tăieturi sau rupturi în material.

Există unele perechi mai discrete, cu mici rupturi de tip pătrat pe față. Alte modele au rupturi în genunchi și pe picioare.

Acești blugi bărbați sunt potriviți pentru ținute casual și arată bine și cu geci de piel. coral