Attila Verdeș, unul dintre cei mai cunoscuți suporteri din galeria Universității Cluj, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de fapte de corupție. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi primit mită sume de bani de la numitul Bazrkan Abdul Rahman, patronul caselor de schimb valutar Saker din Cluj-Napoca, ambii find trimiși în judecată pentru luare și, respectiv, dare de mită.

Tribunalul Cluj a dispus trimiterea în judecată a lui BAZRKAN ABDUL RAHMAN, patronul caselor de schimb valutar Saker din Cluj Napoca, pentru dare de mită și instigare la fals intelectual. El este acuzat de procurori că l-a mituit pe Attila Verdeș, unul dintre liderii galeriei U Cluj supranumit ”Hiena”, angajat la Sala Sporturilor. Verdeș este și unul dintre prietenii primarului Emil Boc. Dacă va fi găsit vinovat pentru aceste acuzații, el riscă o pedeapsă cu executare deoarece mai are la activ o condamnare cu suspendare pentru că a omorât un om în urma unui accident rutier. 

Procurorii clujeni îi acuză pe BAZRKAN ABDUL RAHMAN și pe Attila Verdeș de dare și, respectiv, luare de mită. Primul dintre ei este patronul caselor de schimb valutar Saker și asociat în cadrul afacerii cu shaormerii Mama Manu. Cel de-al doilea este unul dintre liderii galeriei U Cluj, poreclit ”Hiena”, și angajat la Sala Sporturilor, instituție aflată în subordine Primăriei Cluj Napoca, arată Gazeta de Cluj.

În 2017, BAZRKAN ABDUL RAHMAN a fost condamnat cu suspendare pentru uciderea unui motociclist și pus să facă muncă în folosul comunității în cadrul administrației locale. În cadrul rechizitoriului, patronul caselor de schimb valutar Saker este acuzat că l-a convins pe Verdeș să îl ponteze fictiv în cadrul obligației de a presta muncă în folosul comunității. Pentru acest serviciu,  BAZRKAN l-a șpăguit pe ”Hiena” cu 150 de lei! Dosarul de mită a fost depus în instanță în luna mai anul acesta.

Însă, potrivit celeilalte condamnări primite de BAZRKAN ABDUL RAHMAN termenul de supraveghere pentru suspendarea pedepsei este de 3 ani. Potrivit codului penal, ”dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară”.

”În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen. respinge cererile și excepţiile formulate de inculpații Verdeș Attila şi BAZRKAN ABDUL RAHMAN, în legătură cu legalitatea administrării probelor, legalitatea efectuării actelor de urmărire penală şi legalitatea sesizării instanţei, privind dosarul penal nr. 321/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 321/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj din 20.05.2020, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, în cauza privind pe: – inculpatul Verdeș Attlia, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi fals intelectual în formă continuată prev. de art. 321 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. – inculpatul BAZRKAN ABDUL RAHMAN, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită în formă continuată prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 44 alin. 1 C.pen. şi instigare la fals intelectual în formă continuată prev. de art. 47 rap. la art. 321 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 44 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. Dispune începerea judecăţii faţă de inculpații Verdeș Attila şi BAZRKAN ABDUL RAHMAN. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 29 octombrie 2020. Judecător de cameră preliminară”, arată soluția pe scurt a instanței clujene emisă la sfârșitul acestei luni.

Ce faci pentru o mită de 150 de lei

Potrivit procurorilor, ”inculpatul BAZRKAN ABDUL RAHMAN, la diferite intervale de timp în perioada  05-14.03.2018, i-a dat în mod direct inculpatului VERDEŞ ATTILA – funcționar public angajat al Sala Polivalentă S.A. care avea ca atribuţie în fişa postului supravegherea persoanelor obligate la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, de trei ori câte 50 lei, bani care nu i se cuveneau, în legătură cu neîndeplinirea de către funcţionarul public a îndatoririlor de serviciu constând în permiterea primului să plece de la locul de muncă şi să se ponteze ca prezent în fişa de prezenţă, şi subsecvent nesesizarea organelor de control. Inculpatul  VERDEŞ ATTILA – funcționar public angajat al S.C. Sala Polivalentă S.A. care avea ca atribuţie în fişa postului supravegherea persoanelor obligate la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, care în baza unei rezoluţii infracţionale unice, la diferite intervale de timp în perioada 05-14.03.2018, a primit, în mod direct pentru sine, de la inculpatul  BAZRKAN ABDUL RAHMAN – persoană obligată la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, de trei ori câte 50 lei, bani care nu i se cuveneau, în legătură cu neîndeplinirea de către funcţionarul public a îndatoririlor de serviciu constând în permiterea secundului să plece de la locul de muncă şi să se ponteze ca prezent în fişa de prezenţă, şi subsecvent nesesizarea organelor de control”, arată procurorii.

Decorat în trecut de poliție

Deși acum este trimis în judecată pentru fapte de corupție, Attila Verdeș, suporterul U Cluj, a fost supranumit un erou în 2016, când a ajutat la prinderea unui hoț dintr-un magazin. Atunci, acesta a fost decorat de către IPJ Cluj, pentru actele sale eroice.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj l-a premiat pe clujeanul care a reușit să împiedice un furt, în stația de autobuz de la Operă, acesta fiind apoi agresat de hoț

”Azi, 4 noiembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a avut un invitat special, un cetățean care a dat dovadă de spirit civic și a acționat în momentul în care a sesizat că ceea ce se petrece în jurul lui nu este în regulă”, arăta exact în urmă cu 4 ani IPJ Cluj.

Mai exact, la data de 18 octombrie, Verdeș Attila, un clujean cu spirit civic, a atenționat și prevenit o femeie pentru a nu deveni victima unei infracțiuni de furt.

Pentru conduita adoptată și promovarea actelor de acest gen, cetățeanul a fost invitat la sediul inspectoratului unde, în semn de apreciere, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj i-a înmânat o diplomă în cadru festiv. coral