La final de saptamana, Banca Nationala a Romaniei publica, la fel ca in fiecare zi, la ora 13:00 cursul valutar aferent.

Curs valutar BNR azi, 13 decembrie 2019!

Curs valutar pentru euro

Banca Nationala a Romaniei a cotat miercuri moneda europeana la 4.7791 lei. Va readucem aminte ca saptamana trecuta, la inchidere, un euro a costat 4,7785  lei, in crestere fata de cum a decurs intreaga perioada. Totodata, la cursul valutar de marti, 3 decembrie, euro a avut valoarea de 4,7762 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

Miercuri, Banca Nationala a cotat dolarul american la 4.2931 lei. In ultima zi a saptamanii trecute, acesta s-a vandut cu 4,3069 lei, iar la cursul valutar de miercuri, 4 decembrie, moneda Statelor Unite ale Americii a atins valoarea de 4,3117 lei, in scadere fata de ziua anterioara cand a avut valoarea de 4,3143 lei.

Curs valutar pentru francul elvetian

Francul elvetian a fost cotat miercuri la 4.3703 lei. Si aceasta moneda a avut fluctuatii serioase saptamana trecuta. A inceput la valoarea de 4,3582 lei dupa ce o zi inainte inregistrase valoarea de 4,3620 lei. In plus, francul elvetian a atins la cursul valutar de marti, 3 decembrie, la valoarea de 4,3584 lei.

Curs valutar pentru lira sterlina

Lira sterlina a costat miercuri 5.6655 lei, iar la cursul valutar de vineri a inregistrat valoarea de 5,6554 lei. Cu o zi inainte lira sterlina inregistrase valoarea de 5,6236 lei, tot in crestere fata de ziua precedenta cand a atins valoarea de 5,5970 lei.

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a confirmat la finalul saptamanii trecute, intr-o emisiune televizata, faptul ca Banca Nationala a intervenit in piata valutara pentru a sustine moneda nationala, care a fost victima unor presiuni.

”Banca Nationala are o rezerva valutara importanta. Rezerva cu aurul a atins 40 miliarde de euro, este imensa aceasta rezerva. (…) Pe piata valutara sunt vorbe… zvonuri, ca Banca nationala, care oficial nu are voie sa intervina, a intervenit neoficial.

Asta este o chestiune care a circulat toata luna noiembrie si este un neadevar imens. In primul rand, Banca Nationala nu numai ca are voie sa intervina oficial, este obligata sa intervina.

Si trebuie sa faca acest lucru atunci cand se constata pe piata exces de depreciere sau exces de apreciere”, a declarat Adrian Vasilescu coral