News Flash:

Curtea de Apel Cluj consideră DISCRIMINATORIE condiționarea oamenilor la evenimente de vaccinarea anti-COVID

16 Iunie 2021
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccinare la festival

Curtea de Apel Cluj a publicat motivarea anularea deciziei care se referă la condiționarea oamenilor la evenimente în funcție de vaccinarea anti-COVID, prezentraea unui test PCR negativ sau dovada trecerii prin boală în ultimele luni.

Instanța susține că foarte multe persoane nu se vaccinează din cauza convingerilor religioase sau a stării de sănătate, iar prin urmare ei sunt excluși de la participarea la anumite evenimente, lucru care duce spre discriminare.

„De asemenea, la momentul adoptării hotărârii, salariul mediu net în România era de aproximativ 3.500 de lei fără să vorbim de venitul minim pe economie şi de faptul că există persoane care nu au nici măcar acest venit. Ori, efectuarea unui test RT-PCR sau a unui test antigen rapid trebuie să se realizeze la un laborator medical care să certifice exactitatea rezultatului testului şi cum aceste teste nu sunt gratuite foarte multe persoane nu vor avea posibilitatea financiară să efectueze acest test şi prin urmare vor fi nevoite să recurgă la vaccin care este gratuit pentru a putea participa la aceste activităţi”, a explicat Curtea de Apel Cluj.

Curtea de Apel Cluj a mai explicat și că nu există niciun studiu prin care să reiasă faptul că sunt necesare aceste măsuri suplimentare de excludere a oamenilor care nu sunt vaccinați anti-COVID.

De asemenea, Curtea de Apel Cluj nu este de acord nici cu realizarea vaccinării la intrarea pe o arenă sportivă.

„Vaccinarea, aşa cum arată chiar hotărârea de guvern, are relevanţă doar în ipoteza în care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, or impunerea vaccinării la intrarea în incinta arenei sportive poate fi periculoasă pentru viaţa şi sănătatea acestor persoane, deoarece în anumite situaţii vaccinul poate avea şi efecte negative amplificate de atmosfera competiţiei sportive la care participă aceşti spectatori vaccinaţi la intrarea în incinţă”, se mai arată în motivare.

Prin urmare, Curtea de Apel Cluj a anulat aceste dispoziții din hotărâre care încalcă dreptul cetățenilor de a lua parte la diferite activități.

„Aceste dispoziţii discriminatorii nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim atât timp cât există metode de atingere a scopului asigurării sănătăţii populaţiei prevăzute chiar în actul administrativ normativ atacat care ar fi suficiente să asigure scopul propus”, se mai arată în motivare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Premierul României, Florin Cîțu a spus că decizia va fi atacată: „Nu va schimba, nu va influenţa. Vom ataca această decizie şi credem că vom câştiga”, a spus premierul.

Sentinţa Curţii de Apel Cluj a fost pronunţată în şedinţa publică din 7 iunie.

CITEȘTE ȘI:

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

discriminare evenimente vaccinare anti-covid
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 33 queries | Mysql time :0.066436 (s)