News Flash:

Curtea de Apel incearca a 6-a punere in libertate a magistratilor suceveni judecati la Cluj pentru fapte de coruptie

1 Mai 2015
1132 Vizualizari | 2 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8737 RON (0.0000)
USD: 4.0172 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
O noua tentativa de eliberare din arestul preventiv a magistratilor suceveni judecati pentru fapte de coruptie a avut loc la Cluj, in total fiind a sasea.

Magistratul Ioana Morar, de la sectia penala a Curtii de Apel Cluj a dispus miercuri punerea in libertate a judecatorului de la Judectoria Radauti Bogdan Barbuta, a procuroruui Dumitru Dambu, din Parchetul Tribunalului Suceava, a omului de afaceri Constantin Babiuc si a primarului din Radauti, Aurel Olarean, trimisi in judecata de catre procurorii DNA, pentru fapte de coruptie.

Potrivit anchetatorilor, inculpatii ar fi fost implicati intr-un dosar de trafic de influenta, sprijininu-l pe omul de afaceri Constantin Babiuc, sa obtina in mod nelegal o suprafata de peste 41 de hecatre de teren.
Inculpatii au fost retinuti in vara trecuta, iar de atunci au obtinut 5 decizii ale Curtii de Ape Cluj, unde se judeca dosarul, de inlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu sau control judiciar, dar de fiecare data magistratii INaltei Cuzrti de Casatie si Justitie au respins decizia clujenilor.

Dosarul se afla in faza de camera preliminara, magistratul trebuind sa se pronunte daca admite exceptiile invocate de aparatorii inculpatilor si trimite rechizitoriul inapoi la procurori, sau dispune inceperea procesului penal.

Solutia pe scurt:
In baza art.348 C.pr.pen. rap. la art.207 C.pr.pen. ,art.214 si art.215 C.pr.pen. si 215 indice 1 C.p.p dispune luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data ramanerii definitive a prezentei incheieri , fata de urmatorii inculpati:

1.B. B.-I. C., In baza art.215 alin.1 lit. a, b, c, respectiv alin.2 lit.a si j C.pr.pen. pe timpul cat se afla sub control judiciar inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: - sa se prezinte la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; - sa informeze de indata judecatorul de camera preliminara sau instanta careia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; - sa se prezinte la organele de politie aferente domiciliului, respectiv Politia Radauti, conform programului de supraveghere intocmit de cate organul de politie sau ori de cate ori este chemat - sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect cu inculpatii trimisi in judecata si martorii mentionati in rechizitoriul emis la data de 03 octombrie 2014 de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie- DNA- Sectia de Combatere a Coruptiei in dosar nr.353/P/2013. - sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata, - sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme. In baza art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atentia inculpatului ca in caz de incalcare cu rea credinta a obligatiilor ce ii revin masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. In baza art.215 alin.4 C.pr.pen. supravegherea respectarii de catre inculpat a obligatiilor care ii revin pe durata controlului judiciar se realizeaza de catre Politia mun.Radauti judetului Suceava.

2.D.D. In baza art.215 alin.1 lit. a, b, c, respectiv alin.2 lit.a si j C.pr.pen. pe timpul cat se afla sub control judiciar inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: - sa se prezinte la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; - sa informeze de indata judecatorul de camera preliminara sau instanta careia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; - sa se prezinte la organele de politie aferente domiciliului, respectiv Politia mun.Suceava, conform programului de supraveghere intocmit de cate organul de politie sau ori de cate ori este chemat . - sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect cu inculpatii trimisi in judecata si martorii mentionati in rechizitoriul emis la data de 03 octombrie 2014 de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie- DNA- Sectia de Combatere a Coruptiei in dosar nr.353/P/2013. - sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata, - sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme. In baza art.215 alin.3 C.pr.pen C.pr.pen. atrage atentia inculpatului ca in caz de incalcare cu rea credinta a obligatiilor ce ii revin masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. In baza art.215 alin.4 C.pr.pen. supravegherea respectarii de catre inculpat a obligatiilor care ii revin pe durata controlului judiciar se realizeaza de catre Politia mun. Suceava judetului Suceava.

3. O.A. In baza art.215 alin.1 lit. a, b, c, respectiv alin.2 lit.a si j C.pr.pen. pe timpul cat se afla sub control judiciar inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: - sa se prezinte la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; - sa informeze de indata judecatorul de camera preliminara sau instanta careia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; - sa se prezinte la organele de politie aferente domiciliului, respectiv Politia Radauti, conform programului de supraveghere intocmit de cate organul de politie sau ori de cate ori este chemat - sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect cu inculpatii trimisi in judecata si martorii mentionati in rechizitoriul emis la data de 03 octombrie 2014 de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie- DNA- Sectia de Combatere a Coruptiei in dosar nr.353/P/2013 si nici cu personalul angajat al Primariei mun. Radauti si nici cu fostii membrii Consiliului local al mun. Radauti. - sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata, - sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme. In baza art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atentia inculpatului ca in caz de incalcare cu rea credinta a obligatiilor ce ii revin masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. In baza art.215 alin.4 C.pr.pen. supravegherea respectarii de catre inculpat a obligatiilor care ii revin pe durata controlului judiciar se realizeaza de catre Politia mun.Radauti judetului Suceava.
4.B.C.-G. In baza art.215 alin.1 lit. a, b, c, respectiv alin.2 lit.a si j C.pr.pen. pe timpul cat se afla sub control judiciar inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: - sa se prezinte la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; - sa informeze de indata judecatorul de camera preliminara sau instanta careia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; - sa se prezinte la organele de politie aferente domiciliului, respectiv Politia Radauti, conform programului de supraveghere intocmit de cate organul de politie sau ori de cate ori este chemat - sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect cu inculpatii trimisi in judecata si martorii mentionati in rechizitoriul emis la data de 03 octombrie 2014 de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie- DNA- Sectia de Combatere a Coruptiei in dosar nr.353/P/2013. - sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata, - sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme. In baza art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atentia inculpatului ca in caz de incalcare cu rea credinta a obligatiilor ce ii revin masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. In baza art.215 alin.4 C.pr.pen. supravegherea respectarii de catre inculpat a obligatiilor care ii revin pe durata controlului judiciar se realizeaza de catre Politia mun.Radauti judetului Suceava.

In baza art. 207 C.p.p. dispune punerea de indata in libertate a inculpatilor B.B.-I.C., D. D., O. A. si B. C.-G., daca nu sunt arestati in alta cauza. Respinge celelalte cereri, adica de revocarea masurii arestarii preventive formulate de inculpatii D. D. si O. A., respectiv cererea de incetare a masurii arestarii preventive formulata de inculpatul B. B. I.- C. . In baza art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 ore de la pronuntare cu inculpatii B. B. I.- C., D. D., O. A. si B. C.-G. si de la comunicare cu procurorul. . Pronuntata in sedinta camerei de consiliu din data de 29.04 .2015.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

arestul preventiv magistratilor suceveni coruptie cluj libertate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 33 queries | Mysql time :0.016328 (s)