Cutiile din carton reprezintă, fără îndoială, cele mai populare tipuri de ambalaje pentru transport și depozitare. Acestea se folosesc în logistică, indiferent dacă vorbim despre transportul produselor trimise între persoanele fizice, de la o companie la o persoană fizică sau de la o companie la alta. Cutiile de carton sunt folosite indiferent de modalitatea de transport: cu autoturisme, vehicule de tonaj mediu, de tonaj mare, containere, cale de avion și altele. De asemenea, pot fi utilizate cu succes și la scară industrială, pentru depozitare și transport.

<![endif]–>

De ce sunt atât de apreciate și utilizate cutiile din carton? Datorită proprietăților cartonului. Acesta este un material rezistent, flexibil și versatil. Poate fi personalizat foarte ușor și poate fi utilizat de către oricine dorește să transporte sau să depoziteze diferite bunuri.

Cutiile de carton sunt excelente și pentru aplicații casnice, mai exact pentru a organiza spațiile de depozitare dintr-o locuință. În acestea pot fi păstrate aproape orice tip de bunuri, chiar și alimente dacă sunt ambalate. Spre exemplu, cutiile de carton pot găzdui jucării, cărți, haine, chiar și încălțăminte pe care nu le folosești într-un anumit moment. În cele ce urmează, îți vom prezenta principalele roluri ale cutiilor de carton. De asemenea, dacă ai nevoie de astfel de ambalaje, poți comanda cutii de carton de la ROGRI.

În primul rând vorbim despre rolul cutiilor în lanțul de logistică. Cutiile de carton reprezintă cele mai utilizate ambalaje pentru transportul produselor de orice tip, chiar și pentru transportul produselor fragile, utilizând materiale de umplutură care să le protejeze. Astfel, este nevoie să alegi cutii de transport care să se potrivească produselor comercializate și să nu fie nevoie de foarte multe materiale de umplutură. În acest mod, economisești spațiu în depozit, se economisește spațiu și în mașinile de transport, iar produsele vor fi mai bine protejate, deoarece nu vor putea să se miște în interiorul coletului.

Un alt rol foarte important este reprezentat de rolul de instrument de marketing. Deși la prima vedere nu pare a fi atât de important, este bine să știi că personalizarea cutiilor de carton îți poate aduce noi clienți. Astfel, chiar și cutiile de transport pot deveni o modalitate prin care oamenii îți pot recunoaște brandul.

Rolul informațional ajută clienții să afle detalii importante despre produsele conținute, eventual despre anumite reguli de manipulare, transport și alte detalii suplimentare. Poți personaliza cutiile pentru a scrie tot ceea ce este considerat necesar sau poți lipi diverse etichete pe care să notezi amănuntele importante.

Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și despre rolul de protecție al bunurilor transportate în cutii. Cartonul este un material care absoarbe foarte bine șocurile, iar alături de materiale de umplutură potrivite bunurilor din cutii, transportul se va realiza în siguranță. Totuși, alege grosimea cartonului în funcție de produsele ce vor fi transportate.

Așadar, dacă ai nevoie de cutii pentru transport, cel mai bine este să alegi unele realizate din carton, de la ROGRI.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/q8kR_ie6WnI coral