Un pensionar în vârstă de 90 de ani a fost dat joi dispărut de familie. Bărbatul plecase de acasă în data de 25 noiembrie și nu se mai întorsese.

Vineri dimineața, un cadavru a fost văzut plutind în apele Someșului. Potrivit surselor BZC, ar fi vorba chiar de pensionarul dat dispărut cu o zi înainte.

„La data de 4 decembrie, în jurul  orei 10.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secţia 4 Poliţie au fost sesizați  cu privire la faptul că, pe malul râului Someş, a fost găsită o persoană decedată.

În urma sesizării polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au identificat persoana, respectiv un bărbat de 90 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. 

La data de 25 noiembrie  a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că acesta a părăsit locuința de domiciliu, însă nu s-a mai întors. 

În cauză se efectueză cercetări pentru stabilirea împrejurările în care s-a produs evenimentul,  fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

„Două autospeciale și o barcă de salvare au fost alertate în această dimineață ca urmare a solicitării venite prin numărul unic pentru urgențe 112., înregistrată în jurul orei 10.10.
Pompierii au găsit corpul bărbatului de cca 90 de ani, căzut în acumularea de apă a barajului de pe râul Someșul Mic, situat în zona Grigorescu-Mănăștur, care au reușit să-l scoată la mal, folosind echipamentele din dotare, fără a fi necesară coborârea bărcii de salvare la apă. Bărbatul prezenta rigiditate cadaverică, astfel încât nu au putut fi începute manevrele de resuscitare”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

coral