Dan Capatos nu vrea să se înroleze dacă România va fi atacată! Prezentatorul de la Xtra Night Show a anunţat că nu va merge în ruptul capului să se lupte pe front, în cazul în care România ar intra în război! Acesta pune problema la fel cum fac majoritate fricoților, care întâi cer ceva de la țară fără a-și pune întrebarea ce au făcut ei întrâi pentru ea. 

Dan Capatos, 48 de ani, a declarat că preferă fuga, împreună cu întreaga familie, în caz că se pune problema ca România să fie implicată în război. Vedeta a avut o poziție dură la adresa unei posibile mobilizări generale. „Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea? La o adică, dacă vine războiul peste noi, eu îmi iau nevasta, copilul și la revedere! Plecăm, fugim pe unde apucăm. Eu am datoria să-mi apar copilul, nevasta, familia, părinții, dar nu țara! Asta să fie o lecție pentru politicienii care și-au bătut joc de țara asta în ultimii 20 de ani!”, a declarat Dan Capatos.

Un sondaj, recent, realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, arată că doar 26% din români ar rămâne în țară, ca să o apere, în cazul unui conflict militar! La întrebarea „Dacă România ar fi atacată ați rămâne în țară pentru a o apăra?”, au răspuns cu DA doar 26% din cei intervievați! 48% din cei care au luat parte la sondaj au răspuns NU, 20% au spus că NU POT APRECIA, iar 6% nu au răspuns la întrebarea din sondaj.

Guvernul României pregăteşte un proiect de lege care va constitui baza legală pentru instaurarea situației de criză în România, în contextul conflictului din Ucraina. Una dintre prevederi este aceea că rezerva generală militară, în caz de război, va fi formată din toți bărbații care au între 18 și 60 de ani. Voluntarii care nu au stagiul militar satisfăcut trebuie mai întâi să treacă printr-un proces de instrucție. Inclusiv studenții vor putea fi recrutați. În România, serviciul militar nu mai e obligatoriu din 2007.

coral