Vedeta de televiziune Dan Negru deplânge soarta crescătoriilor de peşte din România. „În anii 60, România era a treia forţă mondială ca producţie de peşte românesc, după Republica Federală Germană şi URSS. Aveam şi flotă de pescuit”, a scris prezentatorul.

„Sunt la Cluj, la pescăria prietenului meu Ovidiu… Iti trebuie curaj să ai azi o afacere made in România. Ovidiu deţine împreuna cu soţia sa Păstrăvăria Ecologică Bolloga. E aproape de Cluj şi de câţiva ani oamenii ăştia vând peşte românesc în România. 

Cu două băcănii Bolloga în Cluj, cu păstrăv ecologic, crescut de Ovidiu cum ştie el mai bine şi cu multe altele.   

Avem Dunăre, Deltă, râuri şi ieşire la mare şi totuşi, România importă 90% din consumul de peşte, ignorând crescătorii şi pescarii locali. Anul trecut s-au importat 110 mii de tone de peşte. Oameni ca Ovidiu sunt mulţi, au investit în pescării, dar îşi fac cu greu loc pe piaţă.   

În anii 60, România era a treia forţă mondială ca producţie de peşte românesc, după Republica Federală Germană şi URSS. Aveam şi flotă de pescuit. Şi nu e despre nostalgie, e despre şmecherie. În România capitalismului sălbatic, peştele salbatic e pe cale de dispariţie. Pentru că la noi, peştii se prind cu undiţa şi oamenii cu vorba”, a scris Dan Negru pe Facebook.   

coral