Florin Piersic a implinit 86 de ani in cursul zilei de joi, 27 ianuarie. Marele actor a plecat din Romania in Germania, pentru a sustine spectacolul „Straini in noapte”, alaturi de Medeea Marinescu.

Dan Negru ii aduce un omagiu sarbatoritului zilei.

Dan Negru: “Prietenul meu face azi 86 de ani”

“Prietenul meu face azi 86 de ani. «Pustiule, daca viata e de-a-ndoaselea hai sa punem si anii asa..» mi-a spus zilele astea. Acu’ cateva saptamani, plimbandu-ne prin Dubai cu ocazia unei filmari, m-a intrebat: «Atunci cand eu eram Margelatu’ , aici era nisip si magaoaiele astea de cladiri nu existau?» Cand Margelatu era deja mare, Dubaiul inca era mic! Cladirile s-or face nisip, Margelatu ramane … Masura omului e omenia. Florin, multam pentru lectiile de omenie din anii astia multi!”, a scris Dan Negru intr-o postare pe Facebook.

Florin Piersic a implinit astazi 86 de ani
Marele actor a vorbit de mai multe ori despre copilaria sa, despre care a spus ca a fost una fericita, insa marcata de o mare incercare.

Actorul a povestit ca a fost foarte bolnav, iar mama sa s-a rugat o seara intreaga la icoana Sfintei Parascheva, icoana pe care acesta o pastreaza si in ziua de azi.

„Am fost foarte bolnav si mama mea o noapte intreaga, cu icoana – pe care o am, o pastrez tot timpul – la care mama s-a rugat si a spus: «Daca mi-ai luat-o pe Lucica, nu-l lua pe Florinel!»”, a povestit Florin Piersic

coral