CFR Cluj debutează în faza grupelor Europa League joi, de la ora 19:55, contra celor de la ȚSKA Sofia, în direct la Digi Sport 1, meci înaintea căruia Dan Petrescu și-a arătat nemulțumirea cauzată de lotul pe care îl are la dispoziție.

Antrenorul campioanei României a transmis, la conferința de presă susținută la Sofia, că echipa CFR-ului este mai slabă considerabil față de sezonul trecut, din cauza fotbaliștilor plecați în perioada de mercato, și a ținut să laude campania de achiziții a bulgarilor de la ȚSKA.

Dan Petrescu, nemulțumit de lotul lui CFR Cluj

”De sezonul trecut și până acum, noi am pierdut jucători importanți, mai ales un jucătorpe care nu am avut timp să îl înlocuiesc, la mijlocul terenului (n.r. Mihai Bordeianu). Ăsta este marele minus al CFR-ului în acest moment. Din păcate, campania noastră de achiziții nu a fost la fel ca cea a lui ȚSKA Sofia, care a luat nouă jucători foarte buni.

Lotul nostru este foarte subțire acum. La ei au venit jucători de la Watford, de la Lens, de la Bordeaux, de la Lille, iar noi am luate de… nici nu mai are rost să spun de unde. E clar, dacă iei jucători buni, ai pretenții, și eu sunt convins că cei de aici au pretenții”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă.

CFR Cluj și ȚSKA Sofia fac parte din grupa A a sezonului 2020 – 2021 al Europa League, în care se mai află AS Roma și Young Boys Berna, formații care dispută meciul direct joi, de la aceeași oră, 19:55, partidă care poate fi urmărită în direct la Digi Sport 2.

Ce transferuri a făcut ȚSKA Sofia înaintea acestui sezon

Așa cum a remarcat Dan Petrescu la conferința de presă, ȚSKA Sofia s-a întărit considerabil în ultima perioadă de mercato, reușind să transfere fotbaliști cu meciuri jucate în campionatele de top ale Europei.

Transferurile făcute de ȚSKA Sofia:

Dimitar Evtimov (portar, 26 de ani), de la Accrington 

Amos Youga (închizător, 27 de ani) de la Le Havre

Jurgen Mattheij (fundaș central, 27 de ani) de la Sparta Rotterdam

Jules Keita (extremă stânga, 22 de ani), de la Lens

Thibaut Vion (fundaș dreapta, 26 de ani) de la Chamois Niort

Adalberto Penaranda (atacant, 23 de ani) de la Watford

Jerome Sinclair (atacant, 24 de ani) de la Watford

Goergi Yumov (extremă dreapta, 23 de ani) de la Slavia Sofia

De partea cealaltă, CFR Cluj i-a transferat pe Cristi Bălgrădean, Gabriel Debeliuh, Jakub Vojtus, Iasmin Latovlevici, Nicolae Carnat și William Soares, dar a rămas fără fotbaliști de bază, precum Giedrius Arlauskis, Kevin Boli sau Mihai Bordeianu. coral