Unul dintre cei mai controversați critici de modă, Dana Budeanu, a vorbit duminică seară despre criza sanitară din România și despre modul defectuos în care sunt tratați pacienții în spitale. Potrivit acesteia, medicii nu au un protocol sigur și eficient, schimbând tratamentele în funcție de cum le dictează OMS.

Pacienții înghit orice tratament li se dă

În urma scandalului provocat de mărturisirile medicului de la Oradea, mai mulți medici și persoane publice și-au făcut curaj să exprime public părerile referitoare la situația îngrijorătoare din șara noastră. În ciuda tuturor tratamentelor folosite și a restricțiilor dure, zilnic, la ATI, mor zeci de pacienți, iar alte sute sunte internate. Din păcate, spitalele sunt arhipline, iar medicii nu mai față.

În paralel cu criza sanitară, medicul Flavia Groșan susține că a vindecat mii de pacienți, fără să fie internați o zi la ATI. Totul, datorită schemei sale proprii de tratament, ieftină și eficientă.

Alături de medicul fenomen din Oradea, nume celebre precum Monica Pop, Diana Șoșoacă, Dana Budeanu s-au alăturat și au susținut tratamentul alternativ al Flaviei Grosan, punând rezultatele sale în contrast cu haosul din spitale.

Dana Budeanu a vorbit dumunică seară în cadrul emisiunii “Subiectiv”, de la Antena3, acolo unde a avertizat asupra nesiguranței pe care medicii ne-o transmit în fiecare moment.

„Problema este foarte gravă. Deci nu este bătut în cuie protocolul oficial, din moment ce se tot modifică… Ați dat Remdesivir. Că așa a zis OMS. Ați scos Remdesivir. Că așa a spus OMS după aceea.

A existat vreun cetățean intrat în spital, vai mama lui, care să conteste protocolul? Nu, au luat și-au și-au înghițit. Ăia care au ieșit, au ieșit. Ăia care n-au mai ieșit, n-au mai ieșit.

Este o problemă cu protocolul, din moment ce se scot medicamente din el. Nu spune nimeni că schema lui X e bună și a lui Y nu e bună. Acest medic își apără schema lui. Așa cum și alți medici își apără schema lor”, a dezvăluit Dana Budeanu.

“De ce suntem în panică? Rata mortalității este mică”

Cunoscută pentru modul transparent de a expune probleme din societate, Dana Budeanu nu s-a intimidat nici cu privire la subiectul sănătate și nereguli ale autorităților. Aceasta a afirmat că cei care gestionează criza se tem de astfel de discuții care scot la lumină lipsa unor rezultate, astfel că preferă să nu discute.

Mai mult, creatoarea de modă încheie într-o notă mai puțin optimist, susținând că indiferent de regulile anti-Covid-19, cazurile de îmbolnăviri cresc la fel de tare.

„Discuția este foarte periculosă pentru că deranjează. Pe cine? Pe „specialiștii” care trebuie să dirijeze această mascaradă în care suntem cu toții. Pentru populație, adică pentru oamenii normali, este foarte important să își repete în fiecare dimineață, când se trezesc, că rata mortalității COVID este oficial de 0,1%.

De ce suntem în panică? Este aceeași rată și în țările în care am stat închiși ca sclavii. Pentru că s-a dovedit: fie că porți mască, fie că nu, cazurile cresc”, a concluzionat Dana Budeanu. coral