Europarlamentarul Daniel Buda, Preşedintele PNL Cluj, a trimis pe adresa redacției următorul comunicat de presă:

"Guvernul PSD-ALDE întoarce România de la parcursul său european și anulează toate progresele de consolidare a independenței justiției. Prin acțiunile de slăbire a independenței justiției, Guvernul PSD-ALDE expune România riscului activării Articolului 7 din Tratatul UE. Prin activarea acestei „arme nucleare instituționale” se poate suspenda dreptul de vot al României în Consiliului UE. Comisia Europeană a solicitat României să pună din nou reforma justiției în marjele sale constituţionale şi legale și să se abțină de la orice ar putea să afecteze acest parcurs. Din păcate, Guvernul PSD-ALDE a demonstrat că progresul din anul 2007 încoace nu este ireversibil.

Prin adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea legilor justiției, Guvernul PSD-ALDE a subordonat justiția față de factorul politic, a slăbit independența justiției şi a ciuruit statul de drept. La Bruxelles lucrurile capătă o turnură tot mai gravă existând preocupări majore faţă de modificarea acestor legi fără o consultare reală a instituţiilor implicate, în speţă CSM şi structurile şi asociaţiile profesionale.

Acest comportament al PSD-ALDE denotă intenţia clară de a determina activarea Articolului 7 din Tratatul UE pentru ca mai apoi să arunce vinovăţia dezastrului economic şi social, consecinţă directă a unei guvernări iresponsabile, pe spatele UE. Românii trebuie să fie conştienţi că toate instituţiile europene sunt preocupate de soarta lor şi de perspectiva unei ţări neguvernabile şi subjugate politic sistemelor asemănătoare cu cele din vremurile nu de mult apuse din America de Sud sau Africa. Până şi în Congo democraţia cunoaşte valori mult mai mari decât în România lui Dragnea, Dăncilă şi Tăriceanu."

coral