News Flash:

David Delcea scapă de dosarul penal, după ce a înjunghiat o femeie în gât. Procurorii au decis că nu era responsabil

7 Aprilie 2022
2271 Vizualizari | 0 Comentarii
David Delcea scapa de dosarul penal

David Delcea, tânărul cu probleme psihice care a atacat două persoane și a chinuit fără milă o biață pisică scapă fără o condamnare, după ce psihologii l-au găsit iresponsabil. Procurorii au decis să claseze ancheta din dosarul minorului David Delcea, fiul medicului clujean Cristian Delcea, pe motiv că tânărul de 17 ani nu avea discenământ când a comis tentativa de crimă.

Potrivit procurorilor, tânărul este afectat de o gravă boală psihică, drept pentru care nu răspunde penal. În acest dosar a fost efectuată și expertiză psihiatrică care atestă existența acestor afecțiuni medicale.

În baza acestor concluzii medicale,  procurorii au emis ordonanță de clasare a dosarului de tetativă de omor deschis pe numele lui David Delcea.

Acum judecătorii de la Tribunalul Cluj trebuie să decidă dacă vor menține măsura internării forțate într-un centru de psihiatrie emisă pe numele minorului, până la însănătășirea completă.

Pacientul a mai comis acte de cruzime asupra animalelor, fiind internat forțat într-un centru specializat de asistență medicală, de unde a scăpat relativ repede. În perioada de reabilitare, minorul a comis a doua faptă care putea duce la decesul unei persoane nevinovate.

Ce faptă a comis minorul

Vineri seara, pe data de 5 noiembrie 2021, în jurul orei 18:30, o femeie în vârstă de 33 de ani, aflată la cumpărături, a fost atacată cu un cuțit de un tânăr minor în vârstă de 17 ani și înjunghiată în gât, în fața magazinului Profi de pe strada Dunării din cartierul Între Lacuri. Cazul a fost intens mediatizat de întreaga presă și a șocat întreaga opinie publică.

Polițiștii l-au identificat la scurt timp pe tânăr și l-au prins pe baza semnalmentelor.

Polițiștii l-au identificat la scurt timp pe tânăr și l-au prins pe baza semnalmentelor.

„În jurul orei 18.30, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi fost lovită de o persoana necunoscută cu un obiect tăietor-înțepător, într-o societate comercială din municipiu, ulterior părăsind locația respectivă.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, identificând o femeie de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost transportată în stare conștientă la o unitate medicală, spre a-i fi acordate îngrijiri de specialitate.

De asemenea, în baza semnalmentelor furnizate, la scurt timp polițiștii au identificat persoana în cauză, respectiv un tânăr de 17 ani”, se arată într-un comunicat al Poliției Cluj, potrivit foaiatransilvana.ro.

Tatăl criminalului își consideră fiul o "victimă a sistemului"

Cu toate că este cât se poate de evindet faptul că inculpatul David Delcea acționează cu intenție și cu discernământ, cunoscând gravitatea propriilor fapte și putând prevedea rezultatul acestora, tatăl tânărului, psihologul clujean Cristian Delcea, consideră că fiul său este o "victimă a sistemului" și arată că nu mai știu ce să facă în ceea ce-l privește.

"Fiul meu este o victimă a sistemului. Un sistem medical care nu a reușit să-i găsească un tratament psihiatric potrivit şi care acum nu are proceduri să-l interneze. A existat la Buzău un centru specializat pentru internări dispuse de instanță în cazul minorilor, dar a fost desființat, în rest existând centre pentru adulți. Suntem la Bucureşti la Spitalul Obreja, de unde ne-au zis că o să conteste ce a dispus instanţa şi că ni-l dau acasă. Efectiv nu ştim ce să mai facem. Eu am plătit bodyguarzi care să-l însoțească, am lucrat mai puțin ca să am grijă de el", a declarat Cristian Delcea, de profesie psiholog, pentru clujust.ro

Reamintim faptul că la sfârșitul săptămânii trecute o femeie de 33 de ani, aflată la cumpărături, a fost atacată cu un cuțit de un tânăr de 17 ani și înjunghiată în gât, în fața magazinului Profi de pe strada Dunării. Atacatorul se numește David Delcea și este același tânăr care, în urmă cu un an, tortura în chinuri groaznice un pui de pisică și lovea cu o cărămidă în cap o femeie în vârstă, în plină stradă.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_04_07_at_18.15_.11_-1.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048597 (s)