David Popovici, care a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea natației, împlineşte joi (15 septembrie) 18 ani.

David Popovici a împlinit 18 ani – Performanțele incredibile reușite în 2022

David Popovici a avut un 2022 fantastic, cu 13 medalii cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a uimit lumea nataţiei cu „dubla de aur” realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori.

El este şi deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber.

Toate performanţele au fost realizate într-un interval de două luni şi jumătate.

David Popovici a primit joi un mesaj special din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

„S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici – un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial – atinge azi vârsta majoratului.

Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani.

„La mulți ani”, David!

Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!” – FRNPM, pe Facebook.

David Popovici s-a născut în Bucureşti şi a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“, la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient. La vârsta de 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanţă atletică, specializat în înot, scrie News.ro.

El este elev al Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Bucureşti.

Clubul CS Dinamo, la care este legitimat sportivul, a anunţat că Popovici va fi sărbătorit la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă, alături de câteva mii de suporteri. coral