David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

Jurnaliștii Gazetei, Roxana Fleșeru și Raed Krishan, se află la Roma, și transmit cele mai importante știri de la Campionatele Europene.

David a înotat pe culoarul cu numărul 4, cel al favoritului, în finala probei de 100 de metri liber de la Europenele organizate la Foro Italico, din Roma. A întors al doilea, dar a avut o parte secundă absolut formidabilă, arată gsp.ro

A încheiat cursa în 46,86 secunde și a bătut recordul mondial deținut de brazilianul César Augusto Cielo Filho, încă din 2009, în perioada în care costumele de înot facilitau astfel de performanțe.

În acest moment, David Popovici este cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil. Nimeni nu a încheiat 100 de metri cu un timp mai bun! Ieri, în semifinale, sportivul legitimat la CS Dinamo doborâse recordul european, cu timpul de 46,98 secunde.

Rezultatele oficiale în proba de 100 de metri liber, încheiată cu record mondial pentru David Popovici

Este a doua medalie de aur din istoria natației masculine „tricolore”, după cea obținută de Robert Glință în 2021, în proba de 200 de metri spate.

David Popovici, aur la 100 de metri liber

David Popovici, care a uimit lumea înotului la Campionatele Mondiale de la Budapesta cu două titluri mondiale, în probele de 100 de metri și 200 de metri liber, și-a îndeplinit unul dintre marile obiective ale carierei: stabilirea unui nou record mondial. 

La Campionatele Europene, David Popovici va înota aproape în fiecare zi, el urmând ca după finala de la 100 metri liberi să participe și la 200, și la 400, dar și cu ștafeta de 4×100.

  coral