News Flash:

De ADMIRAT! O infirmieră din Romania a donat de patru ori plasmă pentru tratarea pacienților cu coronavirus

7 Septembrie 2020
854 Vizualizari | 0 Comentarii
asistenta medicala

Plasma de la cei vindecați de coronavirus este aur curat pentru cei aflați în stare gravă., O asistentă din Arad s-a gândit să ajute. A donat plasmă deja de 4 ori, iar săptămâna viitoare este programată la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru a cincea recoltare.

Adriana Furdiuc, infirmieră la Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă I a SCJU Arad, a avut o formă ușoară de boală în luna martie și, după ce a aflat că plasma poate salva vieți, a fost de patru ori să doneze, scrie Mediafax.

„Lucrez pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și văd mulți oameni care se luptă cu acest virus extrem de contagios. Din fericire, eu am făcut o formă ușoară de boală, în luna martie, iar după ce am auzit că plasma recoltată de la persoanele care au avut COVID-19 poate salva vieți, m-am prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad.

Deoarece încă am anticorpi, pot dona în continuare, la interval de 14 zile. Sunt programată să donez săptămâna viitoare, pe 7 septembrie, pentru a cincea oară. Mă bucur că plasma mea este de folos semenilor mei și îi îndemn pe toți cei care s-au confruntat cu această boală, să nu ezite deoarece plasma lor poate salva vieți”, a declarat Adriana Furdiuc.

Potrivit medicilor de la SCJU Arad, plasma recoltată de la pacienții vindecați de SARS CoV-2 a salvat și salvează vieți atât la Arad, cât și în alte județe ale țării, deoarece plasma de la Centrul de Transfuzie este trimisă acolo unde este nevoie. La Centrul de Trasfuzie Sanguină Arad au avut loc 65 de recoltări de plasmă, dintre care 51 sunt prin procedură de plasmafereză și 14 prin donare normală.

Conform directorului Centrului de Transfuzie Sanguină Arad, Laura Păcurariu, există 13 persoane care au donat plasmă de mai multe ori – trei persoane care au donat de trei ori plasmă și nouă persoane care au donat de două ori.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

infirmiera romania plasma donat pacienti coronavirus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 22 queries | Mysql time :0.056249 (s)