News Flash:

De apreciat ISU Cluj. Au salvat viețile unor oameni, deși se aflau acolo pentru alimentarea rezervorului autispecialei

13 Mai 2019
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
60342272 1739396899537450 8148678211878780928 n

Primul ajutor la accidentul de pe Plopilor, în urma căruia o femeie a rămas încarcerată şi trei persoane au fost rănie, a venit din benzinărie. Doi pompieri opriseră în stația de carburanți pentru a alimenta rezervorul autospecialei.

Nicu și Cornel abia opriseră în stația de carburanți pentru a alimenta rezervorul autospecialei când au auzit o izbitură puternică, la nici o sută de metrii de locul unde se aflau. Un impact puternic între două mașini a lăsat în strada un nor de praf și fum de la declanșarea airbagurilor.

- Ai apucat să pui motorină în rezervor?!
- Nu! îi spune Nicu lui Cornel în timp ce sărea la volanul autospecialei.

Au pornit semnalele acustice și luminoase, au țâșnit din stația de carburanți pentru a sări în ajutor și au poziționat autospeciala astfel încât să protejeze zona accidentlui. Până să sară din mașină au văzut o femeie inconștientă, blocată pe scaunul din dreapta șoferului, iar doi bărbați și încă o femeie erau în stare de șoc, dar reușiseră să iasă pe picioarele lor din mașinile implicate în accident.

Cei doi pompieri au solicitat prin dispeceratul de la bază echipaje medicale și sprijin pentru completa echipajul lor, ieșit doar pentru a alimenta rezervorul autospecialei. Cornel a intrat pe ușa șoferului pentru a-i pune guler cervical femeii și pentru a evalua posibilitățile de a o elibera din mașină. Nicu a scos echipamentele pentru descarcerare din autospecială și le-a pregătit pentru a smulge ușa blocată a mașinii. În același timp încerca să-l calmeze pe bărbatul care-și striga neîncetat soția și lovea din interiorul mașinii cu picioarele una dintre portiere pentru a o debloca.

- Vă rog nu vă agitați, îi spune Nicu, cât timp suntem lângă soția dumnevoastră fiți sigur că este pe mâini bune! În astfel de momente agitația nu este deloc bună și orice mișcare bruscă poate agrava eventualele leziuni.
La locul accidentului au ajuns trei echipaje medicale și încă o autospeciala cu modul de descarcerare. 
Pompierii reușesc în timp scurt să elibereze femeia și o predau echipajului SMURD. Aceasta a început să dea semne de conștiență și a fost transportată la spital, alături de celelalte persoanele implicate în accident.

I-am întrebat pe colegii noștri după ce misiunea s-a încheiat dacă au întâmpinat dificultăți, iar primul lucru pe care ni l-au spus a fost următorul: - Bine că nu am apucat să punem pistolul de carburanși în rezervor, că am fi blocat pompa până ne întorceam să achităm. Pentru modul exemplar în care știți să vă ajutați semenii, pentru că iubiți oamenii având #curaj și #devotament, vă mulțumim și ne aplecăm în fața voastră cu respect.

PS: Nicu și Cornel au mers apoi cu autospeciala în pompa de carburanți și au umplut rezervorul până la refuz. Așa, să fim siguri că nu se va goli prea curând.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

60000217_1739397499537390_475569672712880128_n
isu cluj pompieri salvare voluntariat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 34 queries | Mysql time :0.056117 (s)