News Flash:

De ce nu e finalizat șantierul de pe strada Răzoare din comuna Florești, în apropierea complexului comercial Vivo

22 Octombrie 2019
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
73475307 2472922852789107 5605880864807321600 n

Horia Şulea, primarul comunei Floreşti, revine cu informaţii despre şantierul străzii Răzoare, pe traseul centurii de sud, în apropierea complexului comercial Vivo.

"Dragii mei dragi,

Așa cum spuneam zilele trecute, continuăm operațiunile de conservare lucrări pe traseul Drumului de Legătură Sud. În acest sens, chiar astăzi s-a intervenit pe un prim tronson de pe strada Crizantemelor, de la intersecția cu Tăuțului, spre est. Lucrările vor continua în perioada următoare pe tronsoane de câte 3-400 metri. Traficul auto va fi perturbat, porțiunile de lucru urmând a fi închise. Rog înțelegere, dar, la final, vom avea o suprafață de rulare mai mult decât decentă.

Este vorba de lucrări inedite de conservare a lucrărilor, care vor avea ca rezultat o suprafață de rulare similară cu cea a asfaltului. Discutăm de o intervenție ecologică, în premieră națională, pe bază de enzime.

Tehnic, avem scarificarea suprafeţei cu scarificator, crearea amestucului de apă cu enzima, în concentrație optimă, acoperirea suprafeței cu amestecul rezultat, omogenizarea stratului cu stabilizatorul, nivelare şi executare a pantelor în profil transversal cu autogrederul, compactarea cu cilindru compactor până la atingerea gradului de compactare optim, adică minim 93%.

Ulterior lucrărilor pe fiecare tronson, vor avea loc prelevări de eșantioane și analize de laborator, pentru stabilirea atingerii gradului adecvat de compactare. Pe str Răzoare, lucrarea s-a dovedit a fi una de bun augur", transmite Horia Şulea. 

Centura de Sud a Floreștiului trebuia să fie gata în 2016, dar proiectul a stat blocat doi ani din cauza problemelor legate de exproprieri. Primarul din Florești spunea, în februarie 2018l, că se lucrează intens pe şantier, dar în realitate nici măcar exproprierile pe amplasament nu erau făcute în totalitate. Ulterior, contractul cu societatea Diferit pentru execuţia centurii a fost reziliat. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

finalizare santier centura floresti infrastructura
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 22 queries | Mysql time :0.067364 (s)