De câte ori nu ni s-a întâmplat să mai scăpăm câte o înjurătură atunci când ne exprimăm sentimentele, stările, fie ele negative sau pozitive. Deși auzim tot timpul în jurul nostru că nu este frumos să înjurăm, uneori chiar nu reușim să ne abținem. Adesea ajungem chiar să și rănim persoanele din jurul nostru prin cuvintele pe care le rostim. Cu toate acestea, iată că unii cercetători contrazic acest lucru. Află de ce spun oamenii de știință că e bine să înjuri.

De ce spun oamenii de știință că e bine să înjuri

Redarea emoţiilor negative, de furie, frică, anxietate, frustrare, agresivitate sub forma unor injurii poate aduce beneficii. S-a dovedit ştiinţific faptul că înjurăturile ne ajută să scăpăm de emoţiile cu vibraţie joasă, care ne slăbesc sistemul imunitar. O înjurătură poate exprima de o mie de ori mai bine starea de spirit a unei persoane, decât dacă ar spune „m-a supărat”. De aceea, mai degrabă, descoperim cu adevărat ce se află în adâncul sufletului unei persoane suferinde atunci când scapă câte o înjurătură, decât atunci când se exprimă frumos, folosind cuvinte alese. Dar hai să vedem, mai exact, de ce spun oamenii de știință că e bine să înjuri.

1. Poate fi un semn de inteligență

Un studiu pe acest subiect a evidențiat faptul că înjurăturile pot oferi indicii privind inteligenţa. Respondenții au fost rugați să enumere toate cuvintele care încep cu literele A, F sau S timp de un minut. După aceea, li s-a mai acordat un minut pentru a se mai gândi la cuvinte care încep cu aceleaşi trei litere. Rezultatele testelor au arătat că ceo care s-au gândit la cele mai multe cuvinte cu A, F şi S au spus şi cele mai multe cuvinte injurioase.

2. Poate fi un semn de onestitate

O altă serie de studii, realizate în anul 2017, evidențiază o legătură pozitivă între limbaj şi onestitate. Mai mult, cercetătorii au descoperit că persoanele care au adresat injurii, au minţit mai puţin la nivel interpersonal şi, per ansamblu, au niveluri mai ridicate de integritate.

3. Poate îmbunătăți toleranța la durere

Cercetătorii care au studiat în detaliu acest subiect au mai dovedit că înjurăturile pot creşte toleranţa la durere. Astfel, cei care şi-au pus mâinile în apă rece ca gheaţa, folosind în același timp cuvinte injurioase, au reușit să resimtă mai puţină durere şi să țină mâinile în apă pentru mai mult timp decât cele care nu au apelat la un astfel de limbaj. De asemenea, și că cei care pedalau pe bicicletă, la finalul curselor, extenuaţi, au prins mai multă putere şi rezistenţă dacă au înjurat, decât cei care au folosit cuvinte neutre sau poate nu au spus nimic.

4. Poate avea un efect cathartic

Folosirea cuvintelor obscene ne permite să exprimăm o mulțime de emoţii. Adică, ne ajută să comunicăm mai rapid și mai eficient fix ceea ce simțim pe moment. Iar ştiinţa susține faptul că înjurăturile au, într-adevăr, un efect pozitiv, purificator asupra noastră.

5. Poate ajuta la legarea de prietenii cu colegii de muncă

Și înjurăturile sub formă de bătaie de joc la locul de muncă s-a demonstrat că au efecte pozitive asupra atmosferei. S-a descoperit că acest limbat era folosite pentru a exprima prietenia și solidaritatea, dar și ca un mijloc de a remedia sau ușura unele situații mai complicate. coral