Inventarea casetelor audio a fost un pas important în industria artistică și în televiziune, care a schimbat în totalitate viața oamenilor. Astăzi, casetele audio pe care le ascultau părinții și bunicii noștri au devenit obiecte de colecție. Peste 100 de miliarde de astfel de casete au fost vândute până astăzi în lume. Iată de unde mai poți cumpăra casete audio în 2021.

De unde mai poți cumpăra casete audio în 2021

Casetele audio, rezistente, în culori variate, au apărut că un răspuns de secolul al XX-lea, pentru nevoile generației anilor ’60. Chiar daca începutul celui de-al treilea mileniului avea pregătit un alt as în mânecă, iPod-urile, acestea nu au reușit niciodată să fie apreciate în aceeași măsură în care au făcut-o predecesoarele lor magnetice.

Sunetul inedit, bogat în nuanțe încă îi mai face, astăzi, pe nostalgici, să încerce o revigorare a acestor medii de stocare. De unde mai poți cumpăra casete audio în 2021? Ei bine, acestea se găsesc pe o mulțime de site-uri de anunțuri (OLX, Okazii), dar pot fi cumpărate și noi, de exemplu, de pe palatulvechiturilor.ro, unde prețurile pornesc de la 10 lei bucata.

Povestea olandezului genial care a inventat casetele audio

Născut în anul 1926 în Olanda, Lou Ottens a fost pasionat de aparatele de radio încă din perioada adolescenței sale. În anul 1960, devenind director al departamentului de dezvoltare produse la compania Philips, el și echipa lui au primit sarcina de a inventa o variantă mai compactă a casetelor audio cu role „reel to reel”.

Rezultatul au fost casetele audio compacte, care aveau să devină un succes mondial și aveau să transforme în totalitate viața oamenilor. Lou Ottens a reuşit să încheie un acord cu Philips şi Sony, astfel că invenţia sa a fost confirmată şi patentată. De asemenea, acesta a fost implicat şi în dezvoltarea CD-ului, peste 200 de miliarde de astfel de discuri fiind vândute până astăzi în lume.

Marele regret al lui Ottens

Lou Ottens avea numai 37 de ani atunci când a prezentat invenția, pe 20 august 1963, la târgul de electronice de la Berlin. Într-un interviu pentru Time, în 2013, la aniversarea de 50 de ani a invenției, inginerul a dezvăluit care a fost motivul pentru care a avut succes. „Casetele compacte erau atât de mici în comparație cu cele reel-to-reel în care au făcut senzație încă din prima zi”. Ulterior, în documentarul „Cassette: A Documentary Mixtape” din 2016, el a precizat că se aștepta ca acestea să aibă succes, nu să pornească o revoluție.

Casetele audio au devenit foarte populare atunci când au început să fie folosite pentru a asculta muzică în mașină, dar și când au apărut dispozitivele Walkman. Însă, la jumătatea anilor 1980, au apărut și CD-urile. Cele două au coexistat o perioadă, după care CD-urile au început să câștige teren. Lou Ottens a recunoscut acest lucru, însă fără să arate vreo părere de rău, fiind implicat și în dezvoltarea acestora. „Caseta e istorie. Îmi place când apare ceva nou”, a spus Lou Ottens, în 2013

În 1982, când Philips a dezvoltat un CD player, el a spus: „De acum, casetofonul convențional este depășit”. Patru ani mai târziu el se retrăgea. Întrebat despre cariera sa, a spus că cel mai mare regret al său este că Sony, și nu Philips, a fost compania care a creat Walkman-ul. coral