Primarul Horia Șulea anunță că s-au luat trei decizii importante ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență Florești, decizii pe care vi le prezentăm mai jos:

”1. Se acordă un AJUTOR DE URGENȚĂ tuturor familiilor care întâmpină grave probleme materiale în această perioadă. Ajutorul se va acorda o singură dată, sub forma unui coș de alimente în valoare de 200 lei, în cocnordanță cu actele normative în vigoare, coș care va cuprinde alimente precum: ouă, cremvuști, salam, cașcaval, macaroane, carne tocată, carne de de porc/pui, pate, orez, ulei, zahăr, făină, dulciuri. Solicitanții vor depune online la Primărie, în perioada Stării de Urgență, documentația care va conține: Declarație pe proprie răspundere că nu au un venit impozibil, actele doveditoare ale domiciliului stabil în Comuna Florești precum și copii după actele de identitate / certificatele de naștere ale membrilor majori / copii sub 14 ani ai familiei. Solicitările vor fi analizate și li se va da curs cu celeritate. Familiile cu 1-2 persoane vor primi un asemenea coș, cele cu 3-6 persoane 2 asemenea coșuri, cele cu 7-10 persoane 3 asemenea coșuri, iar cele cu peste 11 persoane 4 asemena coșuri. Hotărârea CLSU Florești va fi ratificată printr-o Hotărâre de Consiliu Local, ce va fi supusă aprobării într-o ședință de îndată, ce va avea loc probabil joi.

2. S-a stabilit RECOMANDAREA ca toate persoanele aflate pe raza UAT Florești, în spații publice să poarte mijloace de protecție care pot asigura protecția gurii și a nasului. Aceste mijloace de protecție pot consta în măști de protecție, fulare, eșarfe sau alte articole textile. (Am preferat Recomandarea în locul Obligației, având în vedere că măștile de protecție se găsesc mai greu și sunt scumpe. De asemenea, o obligativitate trebuia să aibă și repercursiuni în caz de nerespectare. Or, în aceste vremuri, bugetele sunt deja reduse substanțial, o amendă în plus nefiind cel mai înțelep lucru. Așa că haideți să fim înțelepți și să ținem cont de această Recomandare care vine în sprijinul nostru ca membri ai comunității, în sprijinul sănătății personale a tuturor floreștenilor!).

3. S-a luat decizia trimiterii unei adrese către Instituția Prefectului / Guvern / Ministerul Afacerilor de Interne, prin care să se solicite remiterea cu celeritate a unui răspuns privind solicitarea ca pe raza UAT Florești,SFINTELE PAȘTI să fie puse la dispoziția doritorilor, în mod igienic/înfoliat/sigilat, în interiorul unităților de tip supermarket/hypermarket/market alimentar”, transmite primarul Horia Șulea.

coral