Complicele lui Gheorghe Dinca a fost adus din nou la audieri joi dimineata la sediul IGPR.

Dupa ce miercuri a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu Luiza in casa lui Gheorghe Dinca, Stefan Risipiteanu a dat noi explicatii in fata anchetatorilor.

Fane Risipiteanu le-a spus anchetatorilor, la audierile de miercuri, ca la cateva zile dupa ce a intretinut relatii sexuale cu Luiza a mers din nou la casa groazei si a intrebat de fata. Potrivit acestuia, Gheorghe Dinca i-ar fi marturisit ca fata a plecat acasa.

„Dupa cateva zile l-am intrebat pe Dinca daca o mai are pe fata la el insa mi-a spus ca fata a plecat acasa”, a declarat Fane Risipiteanu, potrivit Romania TV.

Gheorghe Dinca si Stefan Risipiteanu au fost adusi miercuri dimineata la DIICOT pentru a face noi declaratii in fata anchetatorilor. Pana la finele acestei luni DIICOT intentioneaza sa trimita dosarul la instanta. Recent, Gheorghe Dinca a oferit detalii monstruoase despre modul in care el si Risipiteanu au violat-o pe Luiza Melencu.

Intrebat ce probe sunt care sa-l acuze pe Risipiteanu, in afara declaratiilor lui Dinca, avocatul Claudiu Lascoschi a raspuns: „Sunt probe biologice. Eu stiam demult ca exista, doar ca nu se stabilise despre cine era vorba. Deci probele erau demult, dar trebuia sa se stabileasca stiintific. Deci este declaratia lui Dinca si probele biologice care sunt foarte puternice„.

Gheorghe Dinca a fost arestat preventiv in data de 27 iulie dupa apelul Alexandrei Macesanu la 112. Initial, suspectul principal de la Caracal, Gheorghe Dinca, a fost arestat preventiv sub acuzatiile de viol si trafic de minori. Ulterior, s-a schimbat incadrarea, iar Dinca a fost acuzat si de ucidere din culpa dupa ce a recunoscut ca le-a ucis pe Alexandra si Luiza. Recent, in acelasi dosar procurorii DIICOT i-au mai adus o acuzatie: profanare de cadavre dupa ce Dinca a marturisit ca a ars cadavrele Luizei si Alexandrei.

„Se extinde urmarirea penala cu privire la infractiunea de profanare de cadavre, infractiune care nu fusese retinuta, desi el declarase ca cadavrele au fost arse in acel butoi. Nu stiu daca a venit raspunsul de la FBI. Nu a mai dat declaratii astazi, dar a declarat anterior cu privire la aceste aspecte, cand a facut acele precizari care au socat mass-media si opinia publica„, a declarat Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dinca.

Pe de alta parte, nu este clar ce s-a intamplat cu Luiza dupa ce a fost violata in casa lui Dinca. Prima ipoteza a anchetatorilor luata in calcul inca de la inceput este ca fata a fost traficata. Cea de-a doua ipoteza este ca Luiza a fost violata si omorata de Gheorghe Dinca. Insa pentru ambele lipsesc probe clare, sustin avocatii familie Melencu.

coral