Numărul de persoane depistate pozitiv la infecția cu Sars-Cov-2 a explodat în ultimele zile, atât în Dej, cât și în Gherla, ceea ce a transformat cele două orașe în puncte fierbinți pe harta coronavirus a județului Cluj, lucru remarcat de Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean. Acesta a fost prezent ieri la Dej pentru o şedinţă de lucru cu autorităţile oraşului.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a fost prezent ieri la Dej pentru a avea o ședință de lucru cu autoritățile competente local în privința luării unor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus în comunitate, după ce mai multe cazuri au fost confirmate în ultimele zile. La ședință au participat și primarul Costan Morar, managerul Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea, dar și șeful Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean.

Potrivit prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, în Gherla există peste 30 de persoane confirmate, în timp ce în zona Dejului numărul este mult mai mare.

”Pot să spun în momentul de față că sunt două puncte fierbinți, Dejul și Gherla, dacă ne uităm pe harta județului la nivel de cazuri pozitive. Vedem și pe anchetele epidemiologice care se fac. Vorbim deja de o transmitere comunitară. Nu știu de ce sunt mai multe cazuri aici sau în Gherla”, a declarat prefectul la postul Radio Fir Dej, transmite Someşeanul.

coral