Un număr de 24 de persoane, de etinie rromă și diagnosticate cu COVID-19, au ajuns în cursul serii de vineri spre sâmbătă la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, după o amplă acțiune a poliției la Dej, la care au participat reprezentanții autorităților locale și județene.

Potrivit surselor BZC, dintre cei internați și confirmați ca fiind pozitivi cu noul Coronavirus, în urma acțiunii de la Dej, cel mai tânăr este un copil în vârstă de doar un an, iar cel mai în vârstă are 68 de ani. Acestia au fost duși cu forța în cursul serii de 1 mai către centrele medicale din Cluj-Napoca, mai precis la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, însă numărul exact al bolnavilor ar putea fi mult mai mare.

În concret, testele fiind recente și puține la număr, precum și având în vedere faptul că autoritățile au impus un regim de carantinare totală a comunității locale de rromi, numărul infectaților ar putea ajunge la ordinul sutelor de persoane, considerând că în zonele respective locuiesc un număr de peste 3000 de rromi.

”Vorbim despre izolarea completă a celor 4 comunități, vorbim de un regim de carantinare totală pentru a împiedeca răspândirea virusului. Oamenilor li se asigură toate cele necesare prin grija domnului primar. Toți cei care sunt depistați pozitiv sunt extrași și duși la spitale dedicate în Cluj-Napoca”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, în urma acțiunii de ieri.

Vom reveni cu detalii 

 

coral