Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit miercuri, 24 august a.c., vizita unei delegații din Polonia.

 La întâlnirea ce a avut loc la sediul forului administrativ județean au participat domnul Kazimierz Michał Ujazdowski, senator în cadrul Senatului Poloniei, domnul Jakub Czułba, consilier la Cancelaria Senatului, domnul Marek Tokarczyk, membru al Consiliului Național al Centrului pentru Polonia, respectiv domnul Jacek Wojnicki, șef al Departamentului de Sisteme Politice, Universitatea din Varșovia. Delegația poloneză a fost însoțită de fostul Ambasador al României în Polonia, Excelența Sa Gabriel Bârtaș.

Scopul vizitei oficialilor polonezi în județul Cluj a fost acela de a analiza diverse oportunități de consolidare și aprofundare a relațiilor româno-poloneze.

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj: „Împreună cu partenerii din Polonia am derulat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte reciproc benefice, în special în domeniul cultural, dar nu numai. Rămânem deschiși și vom răspunde afirmativ, în continuare, și altor inițiative care să conducă la rezultate concrete, reciproc avantajoase.”

În cadrul vizitei, vicepreședintele Consiliului Județean a realizat o prezentare a demersurilor și a activităților pe care Consiliul Județean Cluj le-a întreprins în parteneriat cu Regiunea Malopolska (Polonia), cu care a încheiat un Protocol de Colaborare încă din anul 2005.

De asemenea, oaspeții și-au manifestat interesul de a stabili relații și de a facilita cooperarea în domeniul cercetării științifice, al politicii și securității energetice, precum și în vederea valorificării contribuției oamenilor de știință români prin publicarea lucrărilor acestora în reviste de specialitate din Polonia, respectiv a celor ale cercetătorilor polonezi în publicații naționale.

 

coral