„În loc de posibile restricții in parcuri din cauza epidemiei, aș mai deschide și toate curțile de școli din țară ca să avem mai mult spațiu de joacă și astfel să nu existe probleme de înghesuială la locurile de joacă. Suntem patru tați și un bunic în curtea școlii, cu nouă copii și avem spațiu berechet”, a declarat deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru.

El amintește că mulți directori decid să nu ofere acces liber în curțile școlilor, nerespectând astfel o Hotărâre luată de Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca. Curțile au nevoie de investiții mari, pentru a le face cât mai prietenoase pentru copii și oamenii din cartier, spune Dohotaru, care afirmă că, după pandemie, ar investi în sport de masă cu copii antrenați gratuit pe cât mai multe ramuri sportive în astfel de curți.

Curțile trebuie să rămână deschise între orele 10-20

 

Reamintim, că în 2017 Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Cluj au cerut tuturor unităţilor de învăţământ să deschidă terenurile de sport din curţile şcolilor pentru elevi pe perioada vacanţei de vară, zilnic, între orele 10-20. Pe atunci, primarul Emil Boc declara că directorii care nu vor respecta regulile vor fi aspru sancționați.

„Acel spațiu este al comunității noastre, nu este privat, este modernizat din bani publici. Curtea școlii nu a fost modernizată din banii directorului, ci din banii clujenilor. Aceste spații publice trebuie utilizate de către elevi, să facă mișcare, mai ales că avem cea mai mare rată a obezității din Uniunea Europeană la adolescenți!”, a reiterat Emil Boc, în vara anului trecut.

coral