News Flash:

Deputat Horia Nasra: „S-a terminat cu raiul șmecherilor de pe Tarnița și Beliș!”

1 Septembrie 2020
1291 Vizualizari | 0 Comentarii
1

Guvernul României a adoptat un proiect prin care se interzice navigația pe lacurile Tarnița și Beliș din județul Cluj, cu excepția bărcilor fără motoare și a celor cu motoare electrice.

Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, salută decizia autorităților de restricționa navigația pe cele două lacuri.

„Veste bună! S-a terminat cu raiul șmecherilor de pe lacurile Tarnița și Beliș, după mai bine de zece luni de la apelul a șase parlamentari din Cluj - Adrian Dohotaru, Gabriel Horia Nasra, Csoma Botond, Vasile Ilea, Mihai Goțiu și Adrian Oros”, a precizat printr-un comunicat de presă, Horia Nasra.

Guvernul a aprobat hotărârea pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României.

„Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județul Cluj, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României, în urma căreia a fost interzisă navigația pe cele 2 lacuri, cu excepția ambarcaţiunilor propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și a celor propulsate cu motoare electrice.

În ceea ce privește activitatea de supraveghere şi control, aceasta se organizează de către Consiliul Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române” a anunțat ministrul transporturilor.

Prin intermediul aceluiași comunicat de presă, Nasra mulțumește presei și societății civile pentru susținerea unei „cauze juste, pentru un lac curat, pentru sport și sănătate”.

Lacul Tarniţa aflat la 30 km de municipiul Cluj-Napoca, este cunoscut ca loc de picnic sau de pescuit. Mai multe organizații de mediu, dar și unii parlamentari au solicitat restricționarea navigației pe lac, mai ales a ambarcațiunilor cu motoare termice. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0977 (s) | 22 queries | Mysql time :0.047523 (s)