În cadrul conferinței de presă organizate după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, liderii AUR Cluj și-au exprimat satisfacția față de rezultate, subliniind în special poziția anti-sistem a partidului. Deputatul Alin Coleșa a fost principalul purtător de cuvânt al acestui mesaj, declarând ferm că AUR nu este un partid al sistemului sau al serviciilor, punctând că, dacă ar fi fost, rezultatele obținute ar fi fost mult mai bune.

Alin Coleșa, care a candidat pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, a afirmat: „Suntem un partid anti-sistem”, subliniind astfel esența ideologică a AUR și distanțarea de structurile tradiționale de putere. Această poziționare îi diferențiază pe membrii partidului de alte formațiuni politice și le consolidează imaginea de forță politică independentă, dedicată intereselor cetățenilor.

Liderii AUR Cluj, printre care Cristian Șipoș și Călin Cozma, au prezentat rezultatele obținute și planurile viitoare ale filialei. Președintele AUR Cluj, Cristian Șipoș, a evidențiat faptul că filiala și-a depășit obiectivele la alegerile europarlamentare, obținând 45.000 de voturi la nivel de județ și 31.000 de voturi la județ. „Suntem mulțumiți de rezultate, dintr-un consilier local câți am avut în 2020, acum avem 94 la care se adaugă 4 consilieri județeni și un primar”, a spus Șipoș.

Călin Cozma, candidat la Primăria Cluj-Napoca, a subliniat performanța AUR de a obține 3 consilieri locali, un număr similar cu cel al PSD, un partid cu o prezență de peste 30 de ani pe scena politică românească. „Începem munca în Consiliul Local Cluj-Napoca din toamnă, trebuie să ne apucăm de lucru. Nu vom susține niciun proiect care nu este viabil pentru Cluj-Napoca, dar susține proiecte care aduc beneficii clujenilor”, a declarat Cozma, menționând că va intra în deliberativul local de pe poziția nr. 1 pe lista AUR.

Prin aceste declarații, Alin Coleșa și colegii săi au reușit să transmită clar mesajul central al partidului: AUR rămâne fidel principiilor sale anti-sistem, concentrându-se pe a reprezenta cu adevărat interesele cetățenilor și pe a aduce un suflu nou pe scena politică românească.

Conferinta de presă poate fi vizualizată mai jos: