News Flash:

Deputatul Cataniciu, cercetat pentru conflict de interese. ANI propune demiterea!

28 Martie 2013
1435 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9259 RON (+0.0006)
USD: 4.1259 RON (-0.0172)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Steluta Cataniciu
Deputatul liberal Steluta Cataniciu, care a fost anterior consilier local din partea aceluiasi partid, este cercetat de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Inspectorii au trimis instiintari catre aceasta inca din 15.10.2010. Oficialii ANI sugereaza ca deputatul liberal sa fie eliberat din functie si sa ii fie interzisa sa mai faca parte din viata publica timp de trei ani de zile.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre CATANICIU STELUTA GUSTICA, fost Consilier local in cadrul C.L. al Mun. Cluj-Napoca, Jud. Cluj, in prezent, Deputat in Parlamentul Romaniei.

(potrivit prevederilor Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, “prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative”).

Sub aspect procedural, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010, referitoare la instiintarea persoanelor evaluate, CATANICIU STELUTA GUSTICA fiind informata, la datele de 15.10.2010, 13.11.2012 si 04.12.2012, despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre CATANICIU STELUTA GUSTICA, intrucat, in calitate de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Judetul Cluj, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare si adoptare a Hotararii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spatiu cu alta destinatie a SOCIETATII COOPERATIVA MESTESUGAREASCA FOTO OPTICA din Cluj-Napoca.
Ulterior adoptarii acestei hotarari, la data de 05.05.2009, CATANICIU STELUTA GUSTICA a incheiat cu SOCIETATEA COOPERATIVA MESTESUGAREASCA FOTO OPTICA din Cluj-Napoca un contract de asistenta juridica privind reprezentarea in instanta a intereselor societatii in litigiul avut cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Judetul Cluj.
La data de 18 iunie 2008, a fost validat mandatul lui CATANICIU STELUTA GUSTICA, de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Judetul Cluj, pentru perioada 2008-2012.
CATANICIU STELUTA GUSTICA a reprezentat in instanta interesele SOCIETATII COOPERATIVA MESTESUGAREASCA FOTO OPTICA din Cluj-Napoca in litigiul avut cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Judetul Cluj, prin contractele de asistenta juridica incheiate la data de 22.04.2008, si, respectiv, 05.05.2009. Pentru contractele incheiate, CATANICIU STELUTA GUSTICA a incasat suma de 8.000 Lei. Parti in litigiu au fost Societatea Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica din Cluj-Napoca, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca si Comisia de vanzare a spatiilor comerciale si de prestiri servicii din cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca, Judetul Cluj.
In perioada 27.06.2008 – 04.11.2008, CATANICIU STELUTA GUSTICA a detinut calitatea de membru al Comisiei de vanzare a spatiilor comerciale si de prestari servicii, comisie aflata in subordinea Primariei Municipiului Cluj-Napoca, Judetul Cluj.
CATANICIU STELUTA GUSTICA, desi avea un interes patrimonial personal in problema supusa dezbaterilor, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare si adoptare a Hotararii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spatiu cu alta destinatie a SOCIETATII COOPERATIVA MESTESUGAREASCA FOTO OPTICA din Cluj-Napoca.
Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii regimului juridic al conflictului de interese, deoarece, conform dispozitiilor art. 46 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, "Nu pot lua parte la deliberarea si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes personal in problema supusa dezbaterilor consiliului local".
Potrivit prevederilor art. 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea si adoptarea de hotarari daca au un interes personal in problema supusa dezbaterii, acestia fiind obligati sa anunte, la inceputul dezbaterilor, interesul personal pe care il au in problema respectiva.
Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.
Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare", arata inspectorii ANI.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

deputatul liberal steluta cataniciu consilier local ani cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2056 (s) | 33 queries | Mysql time :0.032089 (s)