Deputatul PSD de Gorj Elvira Șarapatin a fost implicat vineri într-un accident rutier, după ce a lovit un bărbat care traversa pe o trecere de pietoni din Târgu-Jiu, apoi a părăsit locul accidentului.

Bărbatul a fost rănit ușor și a sunat la 112 pentru a anunța incidentul. Ulterior, Șarapatin a revenit la fața locului, informează Gazeta de Sud.

Atât pietonul cât și conducătoarea auto au fost testați cu aparatul etilotest, stabilindu-se că niciunul nu a consumat băuturi alcoolice.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

„La data de 12 iunie, poliţişti din cadrul Politiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un bărbat, de 50 de ani, din oraşul Novaci, cu privire la faptul că a fost victima unui eveniment rutier produs pe raza municipiului Târgu Jiu, iar autoturismul implicat în eveniment nu a oprit la faţa locului.

Din cercetările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Târgu Jiu, a reieșit faptul că bărbatul, în timp ce traversa partea carosabilă a străzii Traian, din municipiul Târgu Jiu, prin loc permis, marcat și semnalizat corespunzător, ar fi fost acroșat de un autoturism, care nu i-ar fi acordat prioritate la trecere, fără a opri la locul faptei.

La scurt timp, conducătoarea autoturismului, o femeie, de 68 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a revenit la locul producerii evenimentului rutier.

Pietonul și conducătoarea auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a pietonului, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție", se arată într-un comunicat al IPJ Gorj citat de Gazeta de Sud.