Plaja Corbu de pe litoralul românesc al Mării Negre se află printre cele mai frumoase plaje din întreaga lume, ceea ce poate fi considerat chiar uimitor, dacă se ia în calcul faptul că foarte mulți români nici măcar nu au idee de această comoară turistică pe care o oferă țara noastră.

Unde se află plaja Corbu?

Plaja Corbu este una dintre cele mai frumoase din lume și se află la o distanță de 32 km de Constanța. Drumul spre plajă este de asemenea unul care merită, căci vei avea parte de numeroase obiective turistice renumite. Dar, trebuie ținut cont de faptul că, pentru a putea avea acces la plajă, trebuie să se achite o taxă de acces obligatorie.

Printre obiectivele turistice pe care le poți vizita aici se numără cetatea Histria, construită în 675 d. Hr de greci sau cetatea Enisala, construită de bizantini.

Plaja Corbu, situată în apropierea localității Corbu, este într-adevăr una dintre ultimele plaje virgine de pe litoralul romanesc. Corbu se află la 8 kilometri de stațiunea Mamaia, în apropiere de plaja Năvodari. Este frecventat de iubitorii de sporturi nautice, deoarece aceștia pot practica aici windsurfing, kitesurfing, scuba diving, snorkeling și pescuit sportiv.

Plaja este destul de largă dar nu este modernizată, ceea ce este chiar tentant. Un amalgam de nisip fin amestecat cu scoici de diferite feluri și apa albastră limpede atrage iubitorii de natură, deoarece aici nu vei găsi restaurante sau magazine. Campingul este interzis și la mai puțin de 100 de metri de plajă. Tot ce poți face este să înoți și să faci plajă.

Plaja Corbu face parte din Chițuc Grind, o regiune extrem de importantă în ceea ce privește biodiversitatea și populația de păsări și din acest motiv este inclusă în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Cu cine concurează plaja Corbu?

Conform unor site-uri de specialitate, de departe cea mai frumoasă plajă de pe planetă, Anse Source d'Argent din Seychelles ocupă locul 1, aceasta „arătând ca locul unde ajung oamenii când merg în rai”.

Plaja Whitehaven, Insulele Whitsunday, Australia ocupă locul al doilea, fiind „cea mai fotografiată și căutată plajă din Australia”.

Plaja Rarotonga din Insulele Cook ocupă locul al treilea, fiind „una dintre cele mai izolate bucăți de pământ din lume”. Pulau Derawan din Indonezia ocupă locul cinci.

După cum se poate observa, nu trebuie să cauți oferte vacante în locuri foarte îndepărtate sau foarte scumpe, căci și în țara noastră le poți găsi. coral