Cercetatorii de la Universitatea din Oxford au descoperit lucruri uimitoare in urma unui studiu despre cat de influentat poate fi gustul unui preparat in functie de tipul tacamului folosit.
Branza, de exemplu, pare mai putin
sarata daca este mancata cu ajutorul unui
cutit, iaurtul poate parea mai dens daca este consumat cu o
lingurita de plastic. Mai mult, daca lingurita este culoare alba, iaurtul alb pare mai dulce decat cel roz, potrivit Dailymail.co.uk.
"Culoarea mancarii este perceputa in mod diferit, in functie de decorul in care este prezentata (farfurie sau tacamuri) si, drept urmare, are un gust diferit", precizeaza
Vanessa Harrar, unul dintre autorii cercetarii.
Totodata, cercetatorii britanici care au efectuat studiul sfatuiesc consumatorii sa evite folosirea
tacamurilor de culoare rosie, deoarece acestea ar taia
pofta de mancare.
"O greutate mai mare a tacamurilor este asociata cu o mancare mai buna, iar in subconstientul lor, oamenii vor fi convinsi ca e vorba de un fel de mancare excelent", au mai spus cercetatorii.
sursa:obiectiv.info
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)