Sotia lui Florin Calinescu, Ana Maria Calinescu, a avut un destin tragic, greu incercat, mereu sub semnul mortii si al sfarsitului.

Florin si Ana Maria Calinescu si-au impletit destinele datorita pasiunii comune pentru teatru. Cei doi s-au casatorit in anul 1978, iar peste doi ani venea pe lume primul lor copil, o fetita.

A trait doar cinci luni, moartea tragica a fetitei lasand urme adanci in sufletele celor doi actori. S-au angajat amandoi la Teatrul Mic si au continuat sa-si poarte durerea in taina si cu discretie, fara ca nimeni sa banuiasca abisul ce se casca nemilos in vietile lor.

Si pentru ca viata merge inainte, orice-ar fi, Florin si Ana Maria (Anmary cum era cunoscuta) au mers impreuna mana-n mana infruntand destinul implacabil. Cei doi baieti ai cuplului, Luca si Petru s-au nascut la doi ani distanta unul de celalalt, in 1986 si 1988.

Revolutia din 1989 a surprins familia Calinescu intr-o casa modesta din centrul capitalei, amandoi actori, cu Ana Maria gata oricand sa renunte la cariera de dragul familiei, si cu Florin Calinescu aflat pe culmile inspiratiei si talentului. Era in cel mai bun moment al carierei sale artistice. Succesul nu s-a lasat asteptat, insa in 1996 Ana Maria afla ca sufera de boala care avea sa ne ingenuncheze pe toti: cancer.

In 2005, destinul nemilos o smulge pe Ana Maria de langa familie, lasandu-i pe cei trei, singuri si debusolati. Actrita si-a dat ultima suflare la Spitalul Universitar la sfarsitul iernii, in anul 2005, diagnosticul fiind cancer esofagian.

Florin Calinescu a suferit atunci asa cum putini isi imagineaza. Apropiatii spun ca actorul nu a mancat nimic cateva zile si a dormit intr-o masina parcata pe o alee de langa cimitir. Dupa cateva luni, pleca in lumea celor drepti, mama si tatal actorului, lasandu-l sa-si creasca singur cei doi baieti.

Pe 22 aprilie 2012, aflat in Praga intr-o camera de hotel, Luca fiul cel mic al lui Calinescu se spanzura din cauza depresiei de care suferea, copilul nerevenindu-si dupa moartea mamei. La inmormantare actorul s-a prabusit…

Viata lui Florin Calinescu s-a destramat ca un panza tesuta de doua maini neindemanatice…. destinul le-a fost potrivnic, soarta nu a tinut cu ei, iar cancerul, cea mai cumplita boala, nu i-a ocolit. Cand i-a murit sotia, Florin Calinescu a devenit vaduv, cand i-au murit parintii a devenit orfan, dar cand i-au murit copiii, a devenit o rana vie

coral