Consiliul Județean Cluj a scos la licitație serviciile de deszăpezire a drumurilor din județ. Procedura a fost împărțită în cinci loturi. Acordul cadru va fi semnat pentru o perioadă de patru ani și area valoarea de aproximativ 90 milioane lei.

Pentru prestarea serviciilor de deszăpezire, rețeaua de drumuri județene în lungime de 1.219 km a fost împărțită în 5 zone de intervenție aferente bazelor de deszăpezire și 4 nivele de viabilitate. Fiecare zonă aferentă bazelor de deszăpezire este la rândul ei împărțită pe nivele de viabilitate de la nivelul I la nivelul IV.

Firmele care vor câștiga licitațile trebuie să pregătească drumurile pentru sezonul de iarnă, să facă aprovizionarea cu materiale pentru combaterea lunecușului, să facă deszăpezirea manuală și mecanică.

În caietul de sarcini sunt prezentate intervalele de timp de intervenție pentru fiecare nivel, astfel:

Nivelul de intervenție 1: 30 de minute de la semnalarea fenomenului;

Nivelul de intervenție 2: 45 de minute de la semnalarea fenomenului;

Nivelul de intervenție 3: 1,5 ore de la semnalarea fenomenului.

“Răspândirea preventivă cu materiale chimice se face atunci când prognoza meteorologică generală sau mijloacele de detectare locală indică posibilitatea apariției poleiului, gheții sau a ninsorii și în perioada în care se manifestă variații de temperatură (+ ziua și – noaptea) numai după înștiințarea beneficiarului prin ofițerul de serviciu al acestuia și cu maxim 3 ore înainte de începerea fenomenului”, scrie în caietul de sarcini.

coral coral