News Flash:

Deszăpeziri pe 18 drumuri județene din Cluj afectate de zăpezi

7 Februarie 2020
1742 Vizualizari | 0 Comentarii
strat zapada bucuresti 642761

Peste 300 de tone de material antiderapant folosite în intervenții la zeci de drumuri județene din Cluj afectate de zăpezi.

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 7 februarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza temperaturilor negative şi a căderilor de zăpadă înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de aceste fenomene meteorologice, respectiv zăpadă depusă pe carosabil și polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 6 februarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 61 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 32 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi, se acţiona pe 39 de drumuri judeţene, cu 17 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 177,5 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de joi, 6 februarie a.c., s-a intervenit pe 3 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 7 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 80 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de joi, 6 februarie a.c., s-a intervenit pe 8 drumuri județene, cu 8 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 49 de tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1467 (s) | 22 queries | Mysql time :0.060562 (s)