Suspectul a folosit lemne, benzina si vaselina, urmele de substante fiind depistate de catre specialistii politiei.

Criminalistii au adus in curtea barbatului care a rapit-o pe Alexandra un caine politist special antrenat in depistarea mirosului emanat de corpuri decedate. In limbajul judiciaristilor, el se numeste chiar ”caine de cadavre”.

Imediat ce a intrat in curte, animalul s-a dus intins la recipientul in care au fost descoperite oasele si cei 21 de dinti umani. Un lucru important. ”Nu ne explicam de ce, dintre oase, lipsesc bazinul si parti ale craniului”, a explicat unul dintre anchetatori.

Criminalul a ars cadavrul foarte repede dupa moarte. De unde stiu asta procurorii? Pentru ca in soba improvizata corpul putea fi introdus doar inainte de instalarea ”rigor mortis”, care apare la doua ore dupa deces.

Butoiul metalic in care au fost gasite oasele era, de fapt, o soba improvizata, cu o plasa groasa in capatul inferior, ca un gratar. Anchetatorii cred ca barbatul de 66 de ani a aprins focul din ambele capete, dupa ce a pus cadavrul in soba. ”Dedesubt, el a intretinut un foc de lemne intetit cu benzina, iar deasupra cadvrului a turnat vaselina, pe care a aprins-o”. Urme ale acestor substante de ardere au fost gasite de investigatori.

Anchetatorii vor face un experiment judiciar. Alexandra avea 55 de kilograme si 1,60 metri. Vor incerca sa vada in cat timp ar arde un astfel de corp in soba improvizata. ”Sunt detalii care par groaznice pentru public, dar aceasta e munca noastra. Si stim ca familia nu va avea liniste pana cand nu vom afla adevarul”, a spus unul dintre judiciaristi.

Pe parcursul conferintei de presa de azi, Felix Banila, seful DIICOT, a insistat ca si el este tata si ca este indurerat de momentele prin care trec familiile.

coral