Femeia care a provocat o tragedie la finalul săptămânii trecute pe o stradă din Iași are antecedente. Șoferița de 39 de ani care a omorât patru muncitori și a rănit alți trei după ce s-a urcat beată la volan și a pierdut controlul mașinii nu este la primele probleme cu legea. Ce a făcut femeia în trecut și pentru ce a intrat în vizorul autorităților.

Detaliul despre șoferița beată din Iași care a ucis patru muncitori

La finalul săptămânii trecute, o șoferiță de 39 de ani din Iași a îndoliat patru familii. Femeia s-a urcat la volanul mașinii sale după ce a consumat alcool și, la un moment dat, a pierdut controlul autovehiculului, izbind peretele unei case, după care a ricoșat într-un grup de muncitori care lucrau la canalizare. Patru dintre bărbați au murit pe loc, iar trei au ajuns la spital.

Femeia a fost arestată preventiv și este cercetată acum pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. Nu este prima dată când femeia are probleme cu legea și, potrivit informațiilor din presă, ea ar mai fi fost condamnată în trecut la un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

În urmă cu 12 ani, femeia și-ar fi agresat partenerul, împreună cu câțiva complici. Femeia s-ar fi răzbunat după ce fostul partener ar fi bătut-o și l-ar fi lovit și șantajat pentru ca el să-i dea bani, ajutată de câțiva complici. Mai mult, atunci când avea 20 de ani, Tribunalul Galați a condamnat-o definitiv pentru vătămare corporală. În 2013, a intervenit reabilitarea de drept.

„A fost condamnată inculpata Catrinar Adina Iuliana (n.r. actualmente Ghervase) la o pedeapsă de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 194 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 75 lit. a Cod penal (faptă săvârșită la data de 21/22.10.2003). În temeiul art. 81 Cod penal, s-a dispus suspendare condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 (trei) ani și 6 (șase) luni, stabilit în condițiile art. 82 Cod Penal”, se arată în motivarea instanței.

Șoferița a fost reținută pentru 30 de zile

În noaptea de joi spre vineri, un apel la 112 anunța un accident grav pe șoseaaua Păcurari din municipiul Iași. O mașină a lovit peretele unei case, după care a ricoșat într-un grup de muncitori care lucrau la o gură de canalizare, după care s-a oprit în utilajul muncitorilor. În urma accidentului, patru bărbați au murit pe loc și alți trei au fost răniți. Martorii spun că mașina circula cu viteză până să provoace tragedia.

Polițiștii ajunși la locul accidentului au testat-o pe șoferiță cu aparatul etilotest și au depistat că avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost apoi dusă la spital pentru analize de sânge care să confirme alcoolemia, după care a fost prezentată judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit unor surse din anchetă, șoferița ar fi divorțat de curând și are un copil din fosta căsnicie. Femeia se mai afla în mașină cu o prietenă la momentul tragediei. coral