Politistii l-au scos azi din arest pe Gheorghe Dinca cu scopul reconstituirii momentului in care a rapit-o pe Alexandra si apoi a ucis-o, asa cum a recunoscut. Imaginile cu suspectul ridica alte semne de intrebare, si asta pentru ca abia acum s-a vazut pe capul lui o cicatrice imensa.

Gheorghe Dinca, principalul suspect al crimelor din Caracal, a fost adus, luni dimineata, la locuinta sa, pentru reconstituirea faptelor. Anchetatorii vor reface, luni, traseul parcurs de Dinca dupa ce a luat-o la ocazie pe Alexandra, iar marti, traseul parcurs cu Luiza.

Astazi, insa, cand a ajuns in curtea locuintei sale, escortat de politisti si pazit extrem de bine, pe capul lui Dinca s-a putut observa o cicatrice destul de mare, pe cap,  deasupra urechii drepte, care pare sa semene mai degraba cu o taietura mai veche, capatata, probabil, de la alta persoana.

Potrivit avocatului familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, luni va avea loc reconstituirea cazului Alexandrei, iar marti va fi reconstituit cazul Luizei. Familiile celor doua fete vor fi reprezentate de avocati.

„Vom participa avocatii. Luni a fost programata, din ce am discutat cu procurorul de caz, reconstituirea privind-o pe Alexandra si marti in ceea ce o priveste pe Luiza reconstituire. Vor incepe de dimineata”, a mai spus Pop.

Avocatul considera ca reconstituirea nu se poate face intr-o perioada atat de scurta de timp, dat fiind faptul ca Dinca se contrazice in declaratii.

La randul sau, Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei Macesanu, a spus ca nu stie daca procurorii vor include in reconstituire si experimentul judiciar cerut de familie, respectiv simularea arderii in aceleasi conditii, cu aceleasi materiale, in acelasi loc, in butoiul unde Gheorghe Dinca a spus ca a ars trupurile celor doua fete.

Alexandra Macesanu (15 ani) si Luiza Melencu (18 ani) sunt cele doua fete care au disparut dupa ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dinca. Acesta a marturisit ca le-a omorat pe cele doua copile, apoi le-a ars trupurile in butoiul din curte.

coral