Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea preventivă pentru o lună a unui suspect de uciderea pădurarului maramureşean Liviu Pop, în octombrie 2019.

Tribunalul București a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție față de un inculpat pentru care anterior a fost dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârșit împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu),  tâlhărie calificată și uz de armă fără drept, prevăzute de art.257 alin.1 C.pen.  rap. la art. 188 alin.1 C.pen., art. 234 alin. 1 lit. a și d rap. la art. 233 C.pen. și art.343 alin.1 C.pen cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.

În cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:  

În data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, jud.Maramureș, inculpatul – în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, jud. Maramureș,  pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras – l-a ucis prin împușcare pe pădurar  cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea acestuia.

Cauza penală este instrumentată cu suportul lucrătorilor de poliție din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale.

coral