Scandalul recent în care au fost implicați un vatman și un șofer de BMW din Capitală a devenit viral pe rețelele de socializare și a avut parte de reacții foarte diverse. Se pare că bărbatul care se afla la volanul autoturismului este un fost fotbalist.

Mark Simion, şoferul de BMW care a fost izbit de tramvai, ar fi jucat fotbal în trecut și vrea să devină antrenor. Acesta ar fi fost legitimat la juniorii celor de la Steaua, iar la seniori a evoluat pentru Metaloglobus și Carmen, scrie Fanatik.

Cariera bărbatului ar fi fost oprită de o accidentare, dar vrea să rămână în sport, dorind să devină antrenor de fotbal. În prezent, ar urma cursurile Universității Naționale de Educație Fizică și Sport.

Mark Simion a fost sancționat: a primit o amendă de 2.230 de lei și a rămas fără permis de conducere timp de 30 de zile.

La rândul său, vatmanul poate fi bun de plată după pagubele produse autoturismului pe care l-a lovit, potrivit directorului STB.

"S-a întâmplat un incident regretabil, în care vatmanul nostru a reacționat disproporționat față de o încălcare a regulilor de circulație și din partea conducătorului autoturismului. Va fi, bănuiesc, sancționat, va fi cercetat disciplinar. Se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă", a declarat Andrei Creci, directorul STB, pentru Digi24.

"Șoferilor le recomand să nu se grăbească, iar vatmanilor n-am ce să le recomand pentru că au în fișa postului să fie atenți și calmi. Ei n-au de ce să se grăbească, pentru că au un traseu prestabilit, au niște timpi pe care trebuie să-i respecte. Nu trebuie să ajungă nici mai târziu, dar nici mai devreme. Așa că nu au de ce să se grăbească și este de nescuzat o astfel de atitudine", a mai spus Andrei Creci, directorul STB.

coral